Goudvoorelkaar zoekt nieuwe maatjes

Goudvoorelkaar zoekt maatjes voor verschillende maatjesprojecten in Gouda. Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren. Van samen koffie drinken, sporten, voorlezen, boekhouden, taallessen tot helpen met huiswerk.

Omdat de vraag naar vrijwilligers op dit moment groter is dan het aanbod, lanceert Goudvoorelkaar een nieuwe online dienst. Op www.goudvoorelkaar.nl/maatjes kan iedereen die maatje wil worden zich aanmelden en worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht.

Ons land telt veel verschillende maatjesprojecten. Zo ook Gouda. Dit zijn projecten waarbij vrijwilligers een-op-een contact hebben met iemand met een hulpvraag. Zij maken regelmatig tijd vrij om leuke dingen te doen, te helpen met schoolwerk of met het leggen van contacten. Veel maatjesprojecten staan te springen om nieuwe vrijwilligers. Het Oranjefonds is daarom gestart met een landelijke campagne voor het werven van maatjes. Goudvoorelkaar sluit met de nieuwe online dienst aan op deze campagne.

Twee dames maken een wandeling
Foto: Oranjefonds
 
Geïnteresseerde vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en inwoners van Gouda met een maatjesvraag kunnen op www.goudvoorelkaar.nl/maatjes terecht. De slimme matchings-algoritme van deze dienst matchen vraag en aanbod. Goudvoorelkaar ondersteunt daarna de nieuwe aanvragen.

13 januari 2020