Goudse sterren stralen bij uitreiking jeugdlintjes

Vier jongeren kregen afgelopen vrijdag (17 november) van burgemeester Milo Schoenmaker in het historische Stadhuis een Gouds jeugdlintje –de Goudse Ster- uitgereikt. Dit is een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving.

Het jeugdlintje wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Er zijn twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Dit jaar werden er vier Goudse Sterren uitgereikt en wel aan: Mijke de Jong (17 jaar), Firdaouss Bouchama (16 jaar), Pelle van Esch (16 jaar) en Yassine Mellah (12 jaar).

De gemeente is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk bijvoorbeeld aan een jongere die zich inzet voor de medemens of een lastig onderwerp bespreekbaar maakt. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten.

Mijke de Jong

Mijke gaat al vanaf haar 14e mee als hulpleidster bij het Gouds Vakantie Kinderfeest, een kampweek voor kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben. Daarnaast coacht ze ook nog wekelijks bij de Hockeyclub.

Firdaouss Bouchama

Firdaouss helpt al twee jaar bij de huiswerkbegeleiding van steunpunt OOG en begeleidt daarnaast nog enkele leerlingen thuis. Ook kan ze goed spelen op een darbouka (een trommel) en geeft ze daar af en toe les in.

Pelle van Esch

Pelle is een uitzonderlijk muzikaal talent, speelt bastrombone en componeert. Hij heeft dit jaar in april het Prinses Christina Concours gewonnen. Hij zet daarmee Gouda als muziekstad op de kaart, ook voor klassieke muziek. Pelle is tevens lid van Gouda’s Harmonie “De Pionier” en voert daar de trombonesectie aan.

Yassine Mellah

Yassine is een jaar lang kinderburgemeester van Gouda geweest. Hij heeft in dat jaar meer gedaan dan van “ambt” als kinderburgemeester wordt verwacht. Hij sprak veel met kinderen en jongeren over respect voor elkaar hebben en voor elkaars cultuur. Yassine heeft Gouda op een positieve manier op de kaart gezet. Er is zelfs een jeugdjournaal aan hem gewijd en een tv-programma over hem gemaakt.

uitreiking jeugdlintjes 2017
Foto: Astrid den Haan