Goudse Geheimen onthuld tijdens Goudse kaasfeesten

In 2022 bestaat Gouda 750 jaar. Gouda gaat dat groots vieren met alle inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen van de stad. In aanloop naar 2022 vinden er diverse activiteiten in Gouda plaats. Eén van de eerste activiteiten is het ophalen van ‘Goudse Geheimen’. Verhalen van Gouwenaars die vertellen wat Gouda zo bijzonder en uniek maakt.

Deze verhalen kunnen te maken hebben met de rijke historie, maar kunnen ook persoonlijke verhalen zijn die verbonden zijn met een bijzondere plek in Gouda. Tijdens de Goudse Kaasfeesten op 31 augustus worden de eerste Goudse Geheimen onthuld.

Online platform

Gouwenaars worden uitgenodigd om hun bijzondere verhaal te delen. Een verhaal over een onontdekte plek, een opvallende gebeurtenis of een bijzondere Gouwenaar. De mooiste verhalen worden gebundeld op een online platform zodat ze toegankelijk worden voor iedereen. Met een mobiele telefoon kan bekeken worden welke Goudse Geheimen in de buurt zijn. Dit online platform wordt vrijdag 31 augustus gelanceerd op www.goudsegeheimen.nl.

Geheim van de burgemeester

Tijdens de Goudse Kaasfeesten op 31 augustus worden de eerste Goudse Geheimen onthuld. De burgemeester trapt om 14.45 uur af op de Markt waar hij zijn geheim deelt en bekend mag maken wie de Goudse Kaasklas van 2017 wordt. Daarna staan op meerdere plekken in de stad geheimenvertellers die hun geheim delen. In het Museumcafé wordt poppenkast gespeeld. En kinderen van het Jeugdtheaterhuis Z-H gaan op zoek naar het geheim van het Kasteel ter Goude. Het exacte programma van de geheimenvertellers verschijnt op de Facebookpagina van Gouda 750 jaar.

 

kaasfeest