Gouda 'the place to be'

De Goudse binnenstad heeft de afgelopen periode positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Dit heeft geresulteerd in een daling van de winkelleegstand met vier procent, het verder uitbouwen van woningen boven de winkels, uitbreiding van het aantal kaasmarkten, nieuwe horecaconcepten en nog veel meer. In het nieuwe online Gouda Magazine wordt een impressie gegeven van de ontwikkelingen aan de hand van een aantal verhalen uit de stad.

Wethouder Thierry van Vugt (Binnenstad): “We zijn in Gouda heel trots op onze mooie historische binnenstad en samen met onze partners werken we er hard aan Gouda nog aantrekkelijker te maken. Hierbij zoeken we altijd naar een balans tussen enerzijds het behouden van ons culturele erfgoed en anderzijds meer functies toevoegen aan de stad om deze leefbaar en aantrekkelijk te houden. Ik ben blij dat steeds meer ondernemers bewust kiezen zich in de Goudse binnenstad te vestigen. Gouda heeft veel te bieden als winkelstad maar ook voor een totaalbeleving met cultuur en culinair leent Gouda zich bij uitstek. Gouda Magazine brengt de verhalen samen.” 

Gouda Magazine
Nadat Gouda in 2016 is uitgeroepen tot beste binnenstad van de middelgrote gemeenten in Nederland, heeft de gemeente niet stil gezeten. De samenwerking met alle partijen in de stad is onverminderd doorgezet. In het Gouda Magazine is een impressie te lezen van een aantal ontwikkelingen en transformaties die in de binnenstad heeft plaatsgevonden.

Gevarieerd aanbod
De winkelconcepten van Woerdman en Dinkra worden toegelicht. Het Hofje van Jongkind laat zien hoe je van een oud pand iets heel moois kunt maken, waar je ook nog lekker koffie kunt drinken, ontbijten en lunchen. Er is informatie te vinden over ‘Wonen boven winkels’, de puienregeling en hoe we Gouda schoon houden met elkaar. Maar een stad als Gouda kan niet zonder evenementen die zowel voor onze bewoners als voor de vele toeristen de stad aantrekkelijk maken. Het nieuwe Gouda Magazine is te bekijken via www.gouda-magazine.nl.

26 september 2018