Gouda genomineerd voor evenementenstad van het jaar

Gouda is genomineerd voor ‘Evenementenstad van het jaar’ in de categorie tot 100.000 inwoners. Gouda zal het opnemen tegen Almelo, Heerlen en Zandvoort. Een vakjury zal bepalen wie op 14 maart de winnaar wordt.

Wethouder Thierry van Vugt: "Wat een mooi nieuws dat Gouda is genomineerd voor evenementenstad van het jaar. Gouda kent tal van kleine en grote evenementen die de stad aantrekkelijk maken voor onze eigen inwoners en vooral bezoekers trekken. Een goed cultureel vestigingsklimaat en toonaangevende evenementen zorgen bovendien dat bedrijven zich graag in onze stad vestigen. Op 14 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. Het zou fantastisch zijn als we die mooie prijs kunnen binnenhalen."

Beoordeling

De afgelopen weken heeft de Stichting Nationale Evenementenprijzen in samenwerking met onderzoeksbureau Respons met veel zorg de nominaties per categorie vastgesteld. Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de genomineerde gemeenten en evenementenorganisatoren en bepalen zij wie dit jaar de felbegeerde titels van de Nationale Evenementenprijzen gaan krijgen. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.