Gouda (er)kent alle kleuren van de regenboog

Dit jaar viert Gouda tolerantie en diversiteit tijdens het Roze Jaar en Roze Zaterdag. Het college van Burgemeester en Wethouders en de directie van de gemeente Gouda ondersteunen dit initiatief van harte. Om bezoekers aan Roze Zaterdag op 23 juni van harte welkom te heten, gaan wethouders Hilde Niezen en Thierry van Vugt en directeur Bas Meijs op vrijdagochtend 22 juni vanaf 10.00 uur een regenboogzebrapad schilderen. Dit zebrapad komt voor de hoofduitgang van het Centraal Station en markeert het begin van de looproute van het station naar de binnenstad, waar het feest de volgende dag plaatsvindt.

Gouda is van oudsher een tolerante stad. Er komen grote denkers en historische personen uit Gouda, die hier zichzelf mochten zijn en konden uitdragen waar zij voor stonden. Maar ook vandaag de dag is Gouda een gastvrije stad en dat laten we als Gouds bestuur graag zien.
Er is in Gouda ook al een permanent Regenboogzebrapad, bij de Chocoladefabriek.

Milieubewust

De verf die wordt gebruikt voor het schilderen is op basis van kalk. Het is een tijdelijke markeringsverf en is biologisch afbreekbaar. De verf is niet schadelijk voor mens, dier of milieu.