Gemeente Gouda sluit drugsruimte aan de Nijverheidsstraat

De gemeente Gouda heeft vandaag een ruimte in een pand aan de Nijverheidsstraat in Gouda voor een periode van zes maanden gesloten. De politie heeft in het pand forse handelshoeveelheden soft- en harddrugs, veel drugsgerelateerde goederen en 11 boksbeugelmessen aangetroffen en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Het pand stond in verband met 2 andere woningen in Gouda waar ook ruime handelshoeveelheden drugs en wapens zijn aangetroffen.

Drugspand gesloten

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De ramen en deuren zijn afgesloten, de sloten zijn vervangen en de toegangsdeur is verzegeld. Het is verboden om de gesloten ruimte te betreden en het verbreken van de zegel is strafbaar.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo is er bij een hennepkwekerij kans op brand en ontploffing doordat vaak illegaal stroom wordt afgenomen.

Meld drugsoverlast

De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(29 mei 2019)