Gemeente Gouda sluit 3e drugspand van crimineel netwerk

De gemeente Gouda heeft vorige week een drugspand aan de Waterlustlaan in Gouda voor een periode van zes maanden gesloten. De politie heeft in het pand forse handelshoeveelheden soft- en harddrugs en boksbeugelmessen aangetroffen en in beslaggenomen. Er lijkt een link te zijn tussen dit pand en twee andere woningen in Gouda waar ook ruime handelshoeveelheden drugs en wapens zijn aangetroffen. Diverse personen zijn aangehouden. De panden aan de Nijverheidsstraat en Westerkade zijn al eerder gesloten. De vondsten vormen een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo is er bij een hennepkwekerij kans op brand en ontploffing doordat vaak illegaal stroom wordt afgenomen.

Meld drugsoverlast

De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

4 juli 2019