Gemeente Gouda duurzamer met Meat Free Mondays

Werken aan een duurzamere wereld kan soms met eenvoudige stappen. Het bedrijfsrestaurant van het Huis van de Stad in Gouda wordt dagelijks druk bezocht tijdens de lunch. Medewerkers van de gemeente en cateraar Promen hebben het initiatief genomen om Meat Free Mondays te ondersteunen en er ook mee te starten.

In plaats van vlees en vis is er op  maandagen een uitgebreider lunchaanbod van groenten, salades en gezonde broodjes. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamere wereld.

Over Meat free Mondays

Gestart door Paul, Mary en Stella McCartney in 2009, is Meat Free Mondays een campagne die aandacht vraagt voor de milieubelasting die de productie van vlees met zich meebrengt. Daarnaast wil het mensen enthousiast maken om klimaatverandering af te remmen, waardevolle natuurlijke bronnen te beschermen en hun gezondheid te verbeteren door ten minste één vleesloze dag per week te hebben.

Felicitatie Paul McCartney

Woordvoerder Paul Smit reikte vandaag namens Meat Free Monday een blijk van waardering uit aan de initiatiefnemers en wethouder Niezen (duurzaamheid).
Paul McCartney: “Congratulations to Gouda for getting on board with Meat Free Monday! Thanks for realising that having a weekly veggie day is a fun and easy way to help protect the planet from climate change. Happy meat free eating!”

Meer informatie

Ook geïnteresseerd? Kijk op www.meatfreemondays.com voor meer informatie, inspirerende vleesloze recepten en ideeën.

meat free monday foto
Foto: Pim Mul

(Persbericht: 4 juli 2017)