Eerste resultaat PMD-containers positief

Afvalinzamelaar Cyclus en gemeente Gouda hebben donderdag 30 januari twee ondergrondse PMD-container aan het Olympiadeplein geleegd. Wethouder Hilde Niezen en directrice Boot van Cyclus zijn erg bij met de uitkomst: de containers bevatten alleen PMD-zakken.

Hilde Niezen bekijkt het resultaat van de leging"De bewoners mogen trots zijn op het inzamelresultaat’’, aldus wethouder Niezen. De ondergrondse PMD-containers zijn in oktober 2019 bij de flats aan het plein en de Marathonlaan in de plaats gekomen van de kroonringen. PMD staat voor plastic, metaal en drankkartons.

Het ondergronds PMD inzamelen is een proef. Bewoners van de flats aan de Marathonlaan en het Olympiadeplein hebben de afgelopen maanden de oranje container gebruikt voor hun PMD-afval. Cyclus en gemeente wilden kijken of dit goed gaat. Zit er alleen PMD in de container of ook ander afval? Bewoners waren uitgenodigd om te kijken hoe Cyclus de container leegde. Zo konden zij zelf zien hoe goed de buurt het afval scheidt. Ongeveer 40 bewoners kwamen kijken. Voor de aanwezigen was er een koffie-tuktuk geregeld waar drinken en iets lekkers klaarstond. Bewoners en medewerkers van gemeente en Cyclus gingen ook in gesprek over het inzamelen van afval. Er waren (gratis) scheidingswijzers en verschillende soorten afvalzakken om mee naar huis te nemen. 

Afhankelijk van het resultaat van de proef bekijken Cyclus en gemeente hoe zij verder gaan met de PMD-inzameling. 

31 januari 2020