Doe mee met de Landelijke Opschoondag 2017

Maak een frisse start van het voorjaar en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt tijdens de Landelijke Opschoondag op 25 maart.

Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging en bedenk samen een opschoonactie om de buurt er fleuriger, fraaier uit te laten zien. Schoonmaakteams krijgen een Opschoonpakket cadeau. Daarnaast geeft de gemeente een financiële ondersteuning van maximaal € 250,-.

Aanmelden

Een schoonmaakteam moet minimaal uit vijf personen bestaan. U kunt de actie van het team hier online aanmelden. Doe dit wel vóór vrijdag 10 maart. Liever een papieren formulier invullen? Dan kan ook. Download hier het aanmeldingsformulier en stuur het ingevuld op naar:

Gemeente Gouda
Afd. BOR  ‘Gouda Schoont Op’
Postbus 1086, 2800 BB Gouda

Opschoonpakket

Iedere schoonmaakteam wordt na aanmelding beloond met een Opschoonpakket, tenzij u er vorig jaar al eentje heeft ontvangen. Het pakket bestaat uit:

  • 5 zwerfvuil-grijpers
  • 10 paar plastic handschoenen
  • 5 veiligheidshesjes
  • een rol huisvuilzakken

Dit pakket wordt tussen 20 en 24 maart bij de contactpersoon afgeleverd. Een opschoonpakket hoeft niet teruggebracht te worden, zodat er altijd materiaal in de buurt  is om in de loop van het jaar nóg eens een Opschoonactie  te organiseren!

Financiële ondersteuning

De gemeente geeft ook financieel de mogelijkheid om de buurt mooier en netter te maken voor een bedrag van maximaal € 250,-. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. U kunt uw voorstel direct vermelden bij uw aanmelding.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de Opschoondag? Stuur dan uw vraag naar goudaschoontop@gouda.nl.  

opschoondag 2016
Wethouder Niezen tijdens de Opschoondag 2016.