Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op 24 maart!

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag op 24 maart.

Bedenk samen een opschoonactie hoe de buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien! Schoonmaakteams krijgen een Opschoonpakket cadeau (tenzij ze er vorig jaar al één kregen). Daarnaast geeft de gemeente financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren tot een bedrag van  € 250.

Aanmelden

Elk schoonmaakteam van 5 of meer personen kan meedoen. U kunt de actie van het schoonmaakteam aanmelden via het aanmeldformulier. Doe dit vóór vrijdag 9 maart. 

Opschoonpakket

Elk schoonmaakteam kan een opschoonpakket bestellen. Een opschoonpakket bestaat o.a. uit handschoenen, vuilniszakken en een poster. Bij het kinderpakket zitten ook 10 veiligheidshesjes. Voor nieuwe schoonmaakteams is er de mogelijkheid om grijpers te bestellen. Na afloop van de schoonmaakactie worden de vuilniszakken opgehaald. Dit pakket kan tussen 19 en 23  maart bij de gemeente worden opgehaald. Een opschoonpakket hoeft niet teruggebracht te worden, zodat er altijd materiaal in de buurt  is om in de loop van het jaar nóg eens een Opschoonactie  te organiseren. 

De buurt opfleuren

De gemeente geeft ook financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren of te verfraaien tot een bedrag van maximaal € 250. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier vermelden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de aanmelding of over Opschoondag? Stuur dan uw vraag naar goudaschoontop@gouda.nl of bel met Maartje van der Veen via tel. 14 0182.

opschoondag