Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart!

Ook zo’n zin in het voorjaar? Maak een frisse start en doe mee met het opschonen van uw straat of buurt. Steek de handen uit de mouwen met buren, klasgenoten, collega’s of vereniging tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart.

Bedenk samen een opschoonactie hoe uw buurt er fleuriger en fraaier uit kan zien! Schoonmaakteams krijgen een opschoonpakket cadeau (als zij deze vorig jaar niet hebben gekregen). Daarnaast geeft de gemeente financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren. Hierbij geldt een maximum van €250.

Aanmelden

Elk schoonmaakteam van 5 of meer personen kan meedoen. U kunt de actie van het schoonmaakteam aanmelden via www.gouda.nl/opschoondag2019. Doe dit vóór vrijdag 8 maart. 

Opschoonpakket

Elk schoonmaakteam kan een opschoonpakket bestellen. Een opschoonpakket bestaat onder andere uit handschoenen, veiligheidshesjes, vuilniszakken en zo nodig grijpers. Bij het kinderpakket zitten ook 5 kinderveiligheidshesjes en 5 kinderhandschoenen. Dit pakket kan tussen 18 en 22 maart bij de gemeente worden opgehaald. Een opschoonpakket hoeft niet teruggebracht te worden, zodat er altijd materiaal in de buurt is om in de loop van het jaar nóg eens een opschoonactie te organiseren. Na afloop van de schoonmaakactie, op maandag 25 maart, worden de vuilniszakken opgehaald.

De buurt opfleuren

De gemeente geeft financieel de mogelijkheid om de buurt op te fleuren en te verfraaien tot een bedrag van maximaal €250. Vorig jaar werden hier bijvoorbeeld plantjes, nestkastjes, buurtbankjes en extra schoonmaakmaterialen van aangeschaft. U kunt uw voorstel voor de besteding van dit bedrag op het aanmeldingsformulier vermelden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de opschoondag? Stuur uw vraag naar goudaschoontop@gouda.nl.  

(26 februari 2019)