Dit jaar viert Gouda Koningsdag thuis

De verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders. We blijven thuis en halen Koningsdag naar binnen. Dat betekent geen Oranjeboulevard met vrijmarkt, geen Cultuurfestival op het Erasmusplein en geen Popfestival of Koningsnacht op de Markt. Grote namen als Kris Kross Amsterdam, Van Dik Hout en Handsome Poets zullen pas volgend jaar het podium betreden. MASS Events, het evenementenbureau dat Koningsdag en -nacht in Gouda zou organiseren, zorgt nu samen met de gemeente voor een alternatief virtueel programma.

Gerben Roskam, mede-eigenaar van MASS Events, geeft aan: “Koningsdag en Koningsnacht zijn de grote feestdagen van het jaar. Wij keken hier al een hele tijd naar uit, samen met heel veel andere Gouwenaars. Door het opzetten van een livestream en de samenwerking met RTV Gouwestad willen we de bezoekers toch nog een Goudse Koningsdag laten beleven in hun huiskamers”.

Programma Koningsdag Thuis Gouda 

Alle activiteiten vinden op gepaste afstand plaats. Wij roepen iedereen op om Koningsdag Gouda vanaf huis live te volgen via de stream op de Facebookpagina van Mass Events en via RTV Gouwestad of het YouTube kanaal van RTV Gouwestad.

Het virtuele programma in Gouda bestaat uit twee delen. Het eerste deel start om kwart voor tien en eindigt om half elf. Hierin is o.a. een optreden te zien van De Goudse Handsome Poets, spreekt Burgemeester Pieter Verhoeve de Gouwenaars toe en laten we zien hoe de vlag gehesen wordt tijdens het Wilhelmus. Ook wordt er een korte samenvatting uitgezonden van de zogenaamde lintjesregen die dit jaar ook anders was dan anders. Op vrijdag 24 april 2020 is aan dertien Gouwenaars bekend gemaakt dat zij Koninklijk zijn onderscheiden. Dit jaar was de zogenaamde lintjesregen anders dan anders. Burgemeester Verhoeve verraste de Gouwenaars via beeldbellen, terwijl er bij de voordeur taart, bloemen en een oorkonde gebracht werden. 

Het tweede deel van de uitzending start om 15.00 uur. Dan vindt er ergens in Gouda een kort saamhorigheidsconcert plaats. Dit optreden is uitsluitend via de livestream op Facebook te volgen. 

koningsdag 2020

Persbericht MASS Events 26 april 2020