Deze week extra aandacht voor jeugdwerkloosheid

Tijdens de WerkWeek Matchen op het Werk van 13 t/m 17 februari is er landelijk veel aandacht voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Ook in Gouda zijn er diverse mogelijkheden om als jongere (sneller) aan het werk te komen of als werkgever te helpen.

De weg naar het vinden van werk is voor alle jongeren belangrijk. Een goede studiekeuze, goede werknemersvaardigheden, effectief zoekgedrag en het hebben van een diploma maken dit een stuk makkelijker. Daarom werken we in de regio zeer nauw samen om jongeren t/m 27 jaar op weg te helpen, die ondersteuning nodig hebben.

Wethouder Tetteroo (jeugdwerkloosheid): “Uitgangspunt is dat jongeren zoveel mogelijk een diploma halen en zelfstandig werk vinden. Maar als dat niet lukt, dan zijn wij en onze partners er om een zet in de rug te geven. Hieronder treft u een selectie uit de mogelijkheden die aan jongeren worden geboden”.
 

Jongerenvoucher

Werkgevers, gemeenten en het WerkgeversServicepunt Midden-Holland werken samen om jongeren aan het werk te krijgen. Als u een jongere blij maakt met een baan, dan kunt u een bijdrage krijgen van €1.700,- door middel van een Jongerenvoucher.

Deze voucher is een tegemoetkoming in de loonkosten of opleidingskosten. U komt in aanmerking als u een jongere tussen de 15 en 28 jaar in dienst neemt voor minimaal 24 uur per week en tenminste zes maanden. De jongere moet in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard of Waddinxveen wonen.

Meedoen is makkelijk!

Ga voor meer informatie en de aanvraag naar www.gouda.nl/jongerenvoucher of mail uw vragen naar jeugdwerkloosheid@gouda.nl.

jongerenvoucher
 

Randstad

Randstad biedt tijdens de WerkWeek tot 17 februari een gratis online check aan voor een cv of Linkedln. Ook kunnen jongeren een persoonlijkheidstest doen, als zij staan ingeschreven bij gemeenten en het UWV. Zo komen zij extra goed voorbereid aan bij sollicitaties.

CV en LinkedIn check

Naast suggesties voor verbeteringen krijg je ook advies over openstaande vacatures die bij je profiel passen. Kijk op de website van Ranstad om jouw cv en/of LinkedIn profiel in te sturen voor de check.

Persoonlijkheidstest

Bij het vinden van een baan is het van belang dat jij jezelf goed kent. Daarvoor heeft Randstad de persoonlijkheidstest ontwikkeld. Met deze test ontdek je onder andere jouw verborgen talenten, welke rol bij jou past, in welk team jij het beste uit jezelf kan halen en in wat voor soort organisatie jouw talenten het beste tot zijn recht komen. Je kunt ook direct gerichter te zoeken naar een baan die echt bij jou past.

Kijk op de website van Randstad voor de test en om je aan te melden.
 

Jij in de toekomst

jongeren duimBen jij jonger dan 27 jaar en het thuiszitten zat? In de regio Midden-Holland is er een Jongerencoach beschikbaar, die samen met jou op zoek gaat naar een passende baan en/of opleiding. Heb je geen uitkering, daar ook geen recht op en weer je niet goed wat je aan moet met jouw toekomst? Dan kun je deelnemen aan ‘Jij in de toekomst’.

We gaan daarbij met jou een individueel traject aan en kijken goed naar jouw kansen en mogelijkheden. Ook komen we samen te weten waar jouw kwaliteiten, vaardigheden en knelpunten liggen. Het uiteindelijke doel is dat je uitstroomt naar een reguliere baan en/of opleiding.

Ga de uitdaging aan!

Ben jij tussen de 17 t/m 27 jaar, wil je aan je toekomst werken en heb je geen uitkering? Doe dan mee! In het begin van de begeleiding moet je van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur beschikbaar zijn, zodat we afspraken met je kunnen maken.

Twijfel niet en meld je aan! Dit kan bij Jongerencoach Michel Hoegee via tel. 06 – 43 38 53 77 (op ma t/m do tussen 9.00 en 15.00 uur) of via mail: michel.hoegee@gouda.nl. Hier kun je ook terecht met vragen.
 

WerkgeversServicepunt

Medewerkers van het WergeversServicepunt (WSP) kunnen u als werkgever adviseren en ondersteunen bij het invullen van uw vacatures. Om dit makkelijker en aantrekkelijker te maken, heeft het WSP diverse subsidies en regelingen. De accountmanager van het Servicepunt vertelt u graag meer over de voorwaarden en mogelijkheden.

Geeft u een andere een kans?

Bent u bereid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, dan kunt u rekenen op de steun en persoonlijke service van de adviseurs van het WSP. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, de subsidies en verzekeringen.
 

De WerkWeek is onderdeel van de Aanpak Jeugdwerkloosheid en een initiatief van de ministeries van SZW en OCW.