De collectieve zorgverzekering: een betaalbare zorgverzekering voor goede zorg

Wilt u goede zorg en een betaalbare zorgverzekering? De gemeente Gouda biedt mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Per 1 januari 2020 is het weer mogelijk om over te stappen naar deze zorgverzekering. Bekijk de mogelijkheden.

U komt in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als u een inkomen heeft tot 120% van de geldende bijstandsnorm. De gemeente biedt de keuze uit twee pakketten:

•    Het VGZ GemeentePakket Compleet, of 
•    Het VGZ GemeentePakket Compleet met afkoop eigen risico

Beide pakketten zijn inclusief aanvullende verzekering. Hiermee zijn bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie en tandarts (deels) vergoed. Dit zijn kosten waarvoor u geen bijzondere bijstand kunt aanvragen.

VGZ Gemeentepakket Compleet mét afkoop eigen risico

Heeft u hoge zorgkosten waardoor u waarschijnlijk uw volledige, verplichte eigen risico zal moeten betalen? Of wilt u niet geconfronteerd worden met eventuele kosten voor het eigen risico? In deze gevallen kan het VGZ GemeentePakket Compleet met afkoop eigen risico interessant zijn.

Meer informatie

Bekijk de voorwaarden of meld u direct aan via www.gezondverzekerd.nl. Meer informatie vindt u op de pagina Inkomensondersteuning.