Noodopvang kinderen

Volgens de richtlijnen van de RIVM zijn alle kinderopvangorganisaties, gastouderopvang en scholen gesloten. Er kan alleen gebruik gemaakt worden van opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen.

Beschrijving

Op de opvanglocaties geldt wel de regel dat kinderen én volwassenen (ook als ouders een cruciaal beroep hebben) bij lichte ziekteverschijnselen thuisblijven. Daarbij geldt ook dat wanneer één van de gezinsleden verschijnselen en koorts heeft, het hele gezin thuisblijft.

Noodopvang voor ouders met cruciaal beroep

Indien beide ouders een cruciaal beroep hebben dan kunt u gebruik maken van kinderopvang of opvang op school. Als één van de ouders een cruciaal beroep heeft moet u eerst alles proberen om zelf opvang te regelen. Als dat niet lukt, kunt u gebruik maken van kinderopvang of opvang op school. De opvang kunt u regelen met de kinderopvangorganisatie / gastouder / school waar u gewoonlijk gebruik van maakt. Als u normaal geen gebruik maakt van kinderopvang dan kunt u contact opnemen met een kinderopvanglocatie bij u in de buurt. Als u van meer uren gebruik maakt dan uw contracturen of als u geen contract heeft met de kinderopvangorganisatie dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden. 

Mogelijkheden 24 uursnoodopvang kinderen

Als u gebruik wenst te maken van de 24 uursnoodopvang kinderen kunt u daarvoor een aanvraag indienen. Doe dat door middel van onderstaande blauwe knop. De gemeente beoordeelt of u voor 24 uursnoodopvang kinderen in aanmerking komt en regelt het contact met een kinderopvangorganisatie.

24 uursnoodopvang kinderen aanvragen

 

Werknemers Groene Hart ziekenhuis

Werkt u in het Groene Hart ziekenhuis en heeft u (nood)opvang nodig? Neemt u dan contact op met de Coördinator Innovatie & Niet verzekerde zorg (Iris Den Haan) van het GHZ. Hiervoor kunt u contact opnemen met de HRM Servicedesk, via tel. 0182 505525.

Zie ook

Meer informatie over het coronavirus en kinderopvang vindt u op de website van de Rijksoverheid.