Kinderen en jongeren

Informatie over speciale coronaregelingen over onder andere kinderopvang, de laptopregeling en een speciale jongerencampagne.

De huidige thuisblijfsituatie door de maatregelen tegen het coronavirus zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om? Bekijk de website van het Nederlands Jeugdinstituut  voor handige tips. 

Kinderopvang

Er zijn veel vragen over kinderopvang. Bekijk de website van de Rijksoverheid  voor veelgestelde vagen en antwoorden.

Wilt u meer informatie over noodopvang van kinderen en de 24 uursnoodopvang? Bekijk de pagina Noodopvang kinderen.

Tijdelijke maatregel: tegemoetkoming in aanschafkosten voor een laptop voor basisschoolleerlingen

Door de sluiting van de scholen krijgen meer kinderen thuis les. Scholen zijn verplicht om bij digitaal onderwijs hun leerlingen te helpen met een laptop of tablet. Heeft uw kind geen laptop maar wordt er wel via internet les gegeven, vraag dan eerst aan school of u een laptop kunt lenen.

Is er via school geen materiaal beschikbaar en heeft u een laag inkomen, dan kunt u een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten van de aanschaf van een laptop. Voor kinderen op de middelbare school was dit al zo. Deze regeling is ingesteld vanwege de schoolsluiting en uiterlijk geldig tot 1 juli 2020. Bekijk deze pagina voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Campagne Slimmer chillen = corona killen

Hoe chill jij in deze coronatijd als je 1,5 meter afstand houdt van vrienden? Dat is de vraag van de Veiligheidsregio voor jongeren. De regio heeft hier een campagne voor opgezet. Bekijk www.slimmerchillen.nl. Deel via de website jouw inspiratiefilmpje met #slimmerchillen en win!