Maatregelen in Gouda

In Gouda gelden uiteraard de landelijke maatregelen. Op deze pagina leest u meer over de specifieke maatregelen in Gouda.

Supermarkten

Supermarkten in Gouda houden rekening met kwetsbaren en ouderen. Sociaal Team Gouda heeft een overzicht gedeeld van de speciale openingstijden voor deze groep bezoekers. Deze openingstijden zijn als volgt:

  • Albert Heijn: ma t/m za - 7.00 tot 9.00 uur.
  • Jumbo Bloemendaal: ma t/m vrij: 7.00 tot 8.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur. Zo:10.00 tot 11.00 uur.
  • Jumbo Sportlaan: ma t/m vrij: 7.00 tot 9.00 uur.
  • Lidl: ma t/m vrij: 7.00 tot 9.00 uur.
  • Coop: ma t/m vrij: 7.00 tot 9.00 uur.
  • Dirk v.d. Broek: ma t/m za: 7.00 tot 8.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur.
  • Hoogvliet Bloemendaal: ma t/m vrij: 7.00 tot 8.00 uur en ma t/m woe: 19.00 tot 20.00 uur, do en vrij: 20.00 tot 21.00 uur.
  • Hoogvliet Nieuwe Gouwe OZ: ma t/m vrij: 7.00 tot 8.00 uur.

openingstijden winkels ouderen kwetsbaren

Afvalinzameling door Cyclus

Cyclus voert de werkzaamheden uit zoals u dat gewend bent. Het bedrijf werkt volgens de richtlijnen van het RIVM en houdt de normale openingstijden aan. Cyclus heeft de volgende maatregelen genomen: 

  • Een strenger maximaal aantal voertuigen per keer op het terrein van het afvalbrengstation;
  • Medewerkers houden een afstand van 1,5 meter aan tussen zichzelf en de klant.

Wat u kunt doen: houd u zich aan het ophaalschema van de digitale afvalkalender en zet het vuil niet eerder buiten dan de afvalkalender aangeeft. Cyclus adviseert alleen afval te brengen naar het afvalbrengstation als dat niet kan wachten, bijv. vanwege ruimtegebrek of stank. Zo blijft de wachttijd beperkt. 

De klantenservice van Cyclus is bereikbaar via het contactformulier op hun website, het mailadres info@cyclusnv.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur via tel. 0182 – 547 500.

Huwelijken

Bij het burgerlijk huwelijk mogen 30 personen (binnen en buiten) aanwezig zijn.

Warenmarkt

De gemeente monitort wekelijks de drukte op de markt en de laatste tijd is met name de warenmarkt op zaterdag op sommige momenten erg druk. Naast het feit dat de kramen verder uit elkaar zijn gezet en er bij de kramen de 1,5 meterregel wordt toegepast, is er ook een verplichte looprichting op de warenmarkt ingesteld. Dit geldt voor donderdag en zaterdag. Deze looprichting staat met borden en pijlen aangegeven en hier zal ook op worden toegezien. Wilt u als u de warenmarkt bezoekt aan uw gezondheid en die van een ander denken? Belangrijkste regel is: voorkom contact, houd voldoende afstand (1,5 meter), betaal met pin en blijf niet langer dan noodzakelijk op de markt of in de binnenstad.  

Vrije tijd en toerisme

Op de website Welkom in Gouda vindt u meer informatie over Gouda in tijden van het coronavirus. U vindt er onder andere een overzicht van de producten en diensten die lokale ondernemers hebben opgezet.