Het verhaal van Gerben

“Mijn hele jeugd stond in het teken van muziek. Muziek luisteren en naar muziekfestivals gaan. Op het Coornhert organiseerde ik al mijn eerste schoolfeesten. Tijdens mijn studie Eventlogistics in Rotterdam kwam ik in aanraking met poppodium So What. Ik startte daar als programmeur en zat vijf maanden later in het bestuur. Hier heb ik alles geleerd over het organiseren van evenementen. Popronde Gouda was mijn eerste eigen project en daarna volgden er al snel meer. Toen besloot ik om Mass Events op te zetten samen met mijn zakenpartner Thomas.” Lees verder!

Poster Gerben

“Na twee jaar investeren in een beter festivalklimaat in Gouda hadden we verwacht in 2020 echt door te breken. We hadden zulke mooie plannen voor bijzondere evenementen! Riverdale Festival zou met verschillende podia hét dancefestival van Gouda en omstreken worden. Voor Koningsnacht Gouda hadden we ook een gevarieerd programma met onder andere Kris Kross Amsterdam, Van Dik Hout, Handsome Poets en K-Liber. En Koningsdag op de markt zou met allemaal spellen in het teken staan van Games en Technologie. Daarnaast hoopten we dat het multiculturele Kaas & Couscous festival dit jaar wel door kon gaan. Dat werd vorig jaar nog afgeblazen vanwege windkracht 9.”

“Maar toen kwam corona en dat bracht ons het vreemdste jaar tot nu toe. Vanaf de eerste persconferentie bleven we hopen we dat we in het najaar nog evenementen konden organiseren. Dit bleek halverwege juli echter helemaal niet meer het geval. Zelfs de coronaproof evenementen voor dit najaar konden niet doorgaan door de aangescherpte maatregelen. We hebben uiteindelijk 13 festivals moeten afgelasten en in totaal zo’n 35.000 festivalbezoekers moeten teleurstellen.”

“Door het afgelasten van de festivals hebben we een omzetverlies van 98%. Daarnaast kunnen we ook in het najaar geen omzet meer maken. Dat is een flinke klap voor ons bedrijf! En doordat we eind 2019 gereorganiseerd zijn, hebben we helaas geen recht op de tegemoetkomingen vanuit de Rijksoverheid.”

“Om toch het hoofd boven water te houden, zijn we andere dingen gaan doen. Zo hebben we de afgelopen maanden veel livestream events georganiseerd als alternatief voor onze festivals. Denk aan Koningsdag Thuis en Riverdale Festival ‘The Church’. Zo kunnen we onze bezoekers toch nog een beleving bieden. Daarnaast verkopen we nu via onze eigen webshop grappige T-shirts en truien. Wij staan altijd open voor een leuke samenwerking of livestreams met Goudse ondernemers. Zo hopen we met elkaar de winter door te komen!”

Gerben Roskam, eigenaar MASS Events