Verhalen van Gouwenaars

Dushi en Cor koken afhaalmaaltijden voor de buurt in buurthuis de Walvis, Gerben Roskam van Mass Events blijft positief en zoekt toekomstperspectief en studente Rianne van den Broek zit al 7 maanden op haar Goudse studentenkamer en helpt mee aan de actie ‘Red de kerst’. Lees de coronaverhalen van Gouwenaars op deze pagina. Iedere week komen hier meer verhalen bij.

Cor en Dushi

Cor en Dushi poster

“Dushi is zo geweldig: toen ik totaal ontredderd binnenstapte in buurthuis De Walvis is ze uit zichzelf naar me toe gekomen en heeft met me zitten huilen en lachen.” Als Cor IJsselstein het heeft over ‘Dushi’ bedoelt hij Marian Eisden. Zij kookt als vrijwilliger twee keer per week in het buurthuis in ‘zijn’ wijk Korte Akkeren. Haar roti is er een begrip. “Volgens mij heeft ze zichzelf beloofd om mij te helpen. Ik begrijp niet waar ze de energie vandaan haalt.” Lees het hele verhaal van Cor en Dushi!

Rianne, student

Rianne - poster

“In het begin was ik nog helemaal niet zo geraakt door de coronacrisis. Het kwam niet voor in mijn nabije omgeving en ook mijn werk als persoonlijk begeleider bij een Autismecentrum werd er niet door beperkt. Ik dacht dat het nog wel kon, gezellig bij elkaar komen met iets meer vrienden dan eigenlijk toegestaan was... “ Lees het hele verhaal van Rianne!

Gerben, organisator van festivals

Poster Gerben

“Mijn hele jeugd stond in het teken van muziek. Muziek luisteren en naar muziekfestivals gaan. Op het Coornhert organiseerde ik al mijn eerste schoolfeesten. Tijdens mijn studie Eventlogistics in Rotterdam kwam ik in aanraking met poppodium So What. Ik startte daar als programmeur en zat vijf maanden later in het bestuur. Hier heb ik alles geleerd over het organiseren van evenementen. Popronde Gouda was mijn eerste eigen project en daarna volgden er al snel meer. Toen besloot ik om Mass Events op te zetten samen met mijn zakenpartner Thomas.” Lees het hele verhaal van Gerben!

Abdellah Laaguili, Buurtvader

Laaguili

Abdellah Laaguili vierde verleden jaar december het 20-jarig bestaan van de Buurtvaders. De vrijwilligers zijn sinds 1999 actief in Korte Akkeren. Ze zijn bruggenbouwers tussen organisaties, jongen en ouderen en bevolkingsgroepen. “Wij praten heel veel met ouders en jongeren over opvoeding, over verantwoordelijkheid nemen; nu geven we vooral voorlichting over corona”, legt Abdellah uit. Lees het hele verhaal van meneer Laaguili!

Redouane Hamim, trainer kickboksschool

Redouane

“Positief zijn is superbelangrijk”, zegt Redouane Hamim om met elkaar corona te overwinnen. Redouane weet waarover hij het heeft. Hij was een verdienstelijk kickbokser totdat een blessure hem dwong te stoppen. “Die teleurstelling heb ik omgezet naar iets positiefs. Zelf kan ik het niet meer, maar ik kan het wel andere jongeren leren.” Lees het hele verhaal van Redouane!

Sebastiaan, kaashakker

Sebastiaan

De Kaashakker ontstond in 2018 als opvolger van de Kaasspecialist. Op 1 januari 2020 nam Sebastiaan van Eijck   de winkel in winkelcentrum Bloemendaal over. Hij wilde de winkel op dezelfde manier voortzetten. En toen kwam corona…Lees het hele verhaal van Sebastiaan!

Ronald, eigenaar toko

Ronald

Ronald de Pagter wilde Gouda eens lekker verwennen met zijn heerlijke Indonesische gerechten. Daarom vertrok hij in februari 2020 vanuit Bleiswijk naar winkelcentrum Bloemendaal. Want “zo kan een nog grotere bevolkingsgroep genieten van de gerechten”. Zijn toko maakt 95% van de gerechten vers en zelf. Maar ja, toen greep corona om zich heen. Lees het hele verhaal van Ronald!

Mevrouw Leny Kalmeijer

mevr Kalmeijer

“Ik doe rustig aan en hou altijd goed afstand. Ik ben nu toch op een leeftijd dat je voorzichtig wordt. Gelukkig kan ik nog wel overal naar toe, naar mijn kinderen, kleinkinderen, boodschappen doen. Alles wel met anderhalve meter afstand natuurlijk. Maar ik mis mijn vrijwilligerswerk, samen koffiedrinken in de Oostpoort en de verjaardagen met mijn broers en zussen.” Lees het hele verhaal van mevrouw Leny Kalmeijer!

Susette Lataster, verpleegkundige Groene Hart Ziekenhuis

Susette

“De eerste golf was heel spannend, ineens was het ook in Nederland. Alles was nieuw en dat maakte het heel intens. Ik weet wel dat ik dacht ‘kom maar op!’. De piek in het voorjaar was heftig, maar vrij kort. Ik merk dat de tweede golf veel langer duurt. We zijn al vanaf september bezig en het eind is nog lang niet in zicht. We moeten nu al mensen overplaatsen naar ander ziekenhuizen, anders kunnen we de reguliere zorg niet meer aan.” Lees het hele verhaal van Susette!