Campagne: Gouda, geef elkaar de ruimte

‘Gouda, geef elkaar de ruimte.’ Zo heet de campagne waarmee wij inwoners bij de coronaregels en bij de gevolgen van de maatregelen voor onze stadgenoten betrekken. Gouwenaars vertellen hun persoonlijke verhalen, delen hun zorgen én hun hoopvolle lichtpuntjes. Deel jij ook jouw verhaal met ons?

Gouda, geef elkaar de ruimte

Anderhalve meter afstand houden is de belangrijkste coronaregel. Maar misschien nog wel belangrijker is dat we elkaar ook op andere manieren de ruimte geven. Dat we begrip voor elkaar blijven opbrengen en de ruimte geven aan verdriet, aan frustratie en aan onzekerheid. En dat we blijven openstaan voor lichtpuntjes, voor hoop en voor verlangens. Uiteindelijk hebben wij Gouwenaars veel meer overeenkomsten dan verschillen en willen we allemaal hetzelfde: een ondernemende, tolerante en gezonde stad. 

Lees de verhalen van Gouwenaars

Dushi en Cor koken afhaalmaaltijden voor de buurt in buurthuis de Walvis, Gerben Roskam van Mass Events blijft positief en zoekt toekomstperspectief en studente Rianne van den Broek zit al 7 maanden op haar Goudse studentenkamer en helpt mee aan de actie ‘Red de kerst’. Lees de coronaverhalen van Gouwenaars op deze website. Iedere week komen hier meer verhalen bij.

Gouda_geef elkaar de ruimte

Deel jouw verhaal

Wat is de impact van corona op jouw leven? Op welke manier heb jij er last van? Of ben je juist bezig met een bijzonder initiatief? Deel jouw persoonlijke verhaal via Instagram of Facebook met de hashtag #GoudaGeefElkaarDeRuimte. 

Kindercollege

Het kindercollege doet een oproep aan alle kinderen in Gouda. Doe iets voor een ander! Bekijk het filmpje.

Toolkit

Deze campagne is van heel Gouda. Daarom zijn er ook posters en middelen beschikbaar die je kunt downloaden en kunt gebruiken. Download de posters in de Toolkit en hang ze op. Zet bijvoorbeeld je eigen boodschap in de praatwolk! Mis je materiaal? Of wil je een campagneposter voor jouw onderneming, instelling of organisatie? Neem dan contact op met: communicatie@gouda.nl

Gouda_geef elkaar de ruimtekopie

In gesprek

De burgemeester en de wethouders brengen de komende tijd (virtuele) bezoeken aan diverse (groepen) Gouwenaars, die allemaal op hun eigen manier geraakt worden door corona. Denk daarbij aan bijvoorbeeld ondernemers, jongeren, ouderen, scholen, sportclubs en zorgmedewerkers. Het doel van deze (virtuele) bezoeken is om met elkaar in gesprek te gaan, met ruimte voor alle gevoelens die er leven en om samen te kijken naar mogelijke oplossingen.

Zo geven we elkaar de ruimte: de basis coronaregels voor iedereen
•    Hou altijd en overal 1,5 meter afstand. 
•    Was vaak je handen, bijvoorbeeld zodra je ergens binnenkomt en wanneer je weer weggaat. 
•    Als je hoest, verkouden bent of koorts hebt: blijf thuis en laat je testen. 
•    Draag een mondkapje in publieke gebouwen, zoals in winkels en op school. 

Bekijk alle actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.