Berichten van de burgemeester

Persoonlijke berichten van burgemeester Pieter Verhoeve voor de inwoners en ondernemers van Gouda in tijden van de coronacrisis.

17 augustus

Op 14 augustus verscheen er een videoboodschap van burgemeester Pieter Verhoeve. In het filmpje spreekt hij onder andere zijn zorgen uit over de toename van het aantal geregistreerde coronagevallen in Gouda.

13 augustus

Vandaag, 13 augustus, wordt bij alle Gouwenaars een kaartje van burgemeester Pieter Verhoeve bezorgd. Hij doet een beroep op iedereen: houd je aan de corona-maatregelen en laat je testen bij klachten. Bescherm elkaar. Bekijk het kaartje.

Ook maakte de burgemeester op 12 augustus een filmpje voor alle Gouwenaars. Zie hieronder:

 

20 mei

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft opnieuw een videoboodschap voor alle Gouwenaars opgenomen. Bekijk het filmpje hieronder:

21 april

Het kabinet maakte dinsdagavond 21 april bekend dat de coronamaatregelen verlengd worden. Burgemeester Verhoeve geeft een reactie op de verlenging van de maatregelen.

9 april

Burgemeester Pieter Verhoeve en de nachtburgemeester hebben een videoboodschap opgenomen voor alle Gouwenaars:

3 april

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft weer een videoboodschap opgenomen om alle Gouwenaars een hart onder de riem te steken:

2 april

Vandaag maakten rapper Ali B en bugemeester Pieter V een rap voor alle jongeren! De boodschap? Houd 1,5 meter afstand! Bekijk de video hieronder:

31 maart

Dinsdagavond 31 maart maakte het kabinet bekend hoe de coronamaatregelen eruit gaan zien na volgende week maandag, 6 april. De maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Burgemeester Verhoeve geeft een reactie op de verlenging van de maatregelen.

Bericht burgemeester Verhoeve

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft opnieuw een bericht voor alle Gouwenaars in deze lastige tijd:

23 maart

Reactie burgemeester aangescherpte maatregelen

Maandagavond 23 maart maakte het kabinet na een crisisberaad aangescherpte maatregelen bekend om het coronavirus tegen te gaan. Lees op deze pagina de reactie van burgemeester Verhoeve op deze aangescherpte maatregelen.

20 maart

Burgemeester Verhoeve heeft een boodschap voor alle Gouwenaars:Burgemeester Pieter Verhoeve sprak vandaag via een videoverbinding met het kindercollege. Hoe gaat het met hen nu zij niet naar school kunnen? Tip: is jouw kind ongerust over het coronavirus? Laat onderstaand filmpje dan zien.

12 maart

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Het kabinet heeft vanmiddag extra maatregelen bekendgemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Ik realiseer me goed dat deze maatregelen grote consequenties hebben voor mensen, maar echt noodzakelijk en belangrijk zijn voor onze samenleving."

"Ik wil dan ook uw medewerking vragen om deze maatregelen op te volgen. Op die manier doen we ons uiterste best om samen te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.

Ook medewerkers van de gemeente zullen zo veel mogelijk vanuit huis gaan werken. Wel willen we de dienstverlening voor onze inwoners door laten gaan. Het Huis van de Stad is tijdens reguliere openingstijden dan ook gewoon geopend. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gemeente met uw vraag te bellen. Diverse diensten kunnen ook digitaal geregeld worden. Check hiervoor onze site: www.gouda.nl. Meer informatie over de maatregelen en veel gestelde vragen hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus."

8 maart 2020

Twee inwoners van Gouda zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd.

Reactie burgemeester

Burgemeester Pieter Verhoeve: “Zondagavond heb ik de definitieve bevestiging gekregen dat er in Gouda ook sprake is van het coronavirus. Het gaat hierbij om een 19-jarige jongen en een 42-jarige man. Ik wens de patiënten veel beterschap toe. Er is geen reden voor paniek of extra maatregelen behalve de hygiënemaatregelen bij griep die u zelf kunt nemen. De gemeente is in nauw contact met het RIVM, de GGD en de Veiligheidsregio. Alle instanties pakken hun rol op in de bestrijding van het coronavirus. We houden de situatie goed in de gaten. Mocht er aanleiding toe zijn, volgt nadere berichtgeving.”