Noodverordeningen COVID-19

In de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Gouda onder valt, geldt een Noodverordening COVID-19. Op deze pagina vindt u een archief van de berichten over de oude Noodverordeningen.

14 oktober - 15e Noodverordening

Op 14 oktober heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, waar gemeente Gouda onder valt, de 15e Noodverordening COVID-19 vastgesteld. U kunt de Noodverordening bekijken (pdf) via de website van de Veiligheidsregio

29 september - 14e Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt) heeft per 29 september 2020 een 14e Noodverordening vastgesteld. Bekijk de 14e Noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

10 augustus - 10e Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt) heeft per 10 augustus 2020 een 10e Noodverordening vastgesteld. Bekijk de 10e Noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

15 juli - Negende Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt) heeft per 15 juli 2020 een 9e Noodverordening vastgesteld. Ten opzichte van de vorige Noodverordening is een klein aantal wijzigingen doorgevoerd:

  • personen met een handicap in dezelfde woongroep of andere woonvorm op hetzelfde adres en gemeenschappelijke voorzieningen delen, hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
  • dit geldt ook voor personen met een handicap waar het houden van afstand ten opzichte van een begeleider of vaste mantelzorger niet mogelijk is;
  • in sauna en wellness dient placering plaats te vinden door het aanwijzen van een afgebakende locatie;
  • bezoek binnen verpleeghuizen en andere woonvormen voor ouderenzorg is toegestaan, tenzij zich COVID-19 besmettingen voordoen. In dat geval is bezoek enkel mogelijk met toestemming van de beheerder;
  • in instellingen voor het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs dienen personen van 13 jaar en ouder ook afstand tot elkaar te houden.

Het uitgangspunt blijft: geef elkaar de ruimte en geef corona geen kans. Zo proberen we verspreiding en een eventuele tweede golf van het virus te voorkomen.Bekijk de negende Noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

1 juli - Achtste Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt) heeft per 1 juli 2020 een 8e Noodverordening vastgesteld. In deze Noodverordening worden eerder genomen maatregelen versoepeld. Bekijk de achtste Noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

16 juni - Zevende noordverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt) heeft per 15 juni 2020 een 7e Noodverordening vastgesteld. In deze Noodverordening worden eerder genomen maatregelen versoepeld. Bekijk het nieuwsbericht.

29 mei - Zesde Noodverordening 

Vanaf maandag 1 juni geldt een nieuwe Noodverordening in de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Gouda onder valt. Bekijk de zesde Noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

11 mei - Vijfde Noodverordening van kracht

Vanaf maandag 11 mei geldt een nieuwe Noodverordening in de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Gouda onder valt. Deze Noodverordening vervangt de versie van 29 april. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen, op basis van de aanwijzing van de minister VWS. De Noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden. Lees de hele noodverordening via overheid.nl. Meer informatie vindt u op de website van de Veiligheidsregio.

30 april - Vierde Noodverordening van kracht

In de 4e Noodverordening zijn de landelijke wijzigingen, conform de aanwijzing van de minister, opgenomen met betrekking tot buiten sporten en bewegen voor kinderen en jongeren (per 29 april) en de openstellingen van het (speciaal) basisonderwijs en kinderopvang (per 11 mei). In de 4e Noodverordening wordt het bestaande verbod op recreatief nachtverblijf (artikel 2.5b.) ingetrokken per 1 mei 2020 om 12.00 uur. Door dit verbod waren het aantal reisbewegingen vooral tijdens de paasvakantieperiode minder. Zo was het ogelijk om de zorgcontinuïteit in de regio te waarborgen. Omdat de druk op de zorgcontinuïteit in de regio afneemt en op 11 mei het basisonderwijs weer start, zal het aantal reisbewegingen verminderen. Daarom is besloten dat het verbod op recreatief nachtverblijf niet meer proportioneel is en wordt dit verbod ingetrokken per 1 mei 2020 om 12.00 uur. Lees de hele noodverordening door de pdf te downloaden. Meer informatie vindt u op de website van de Veiligheidsregio.

1 april - Aanvulling Noodverordening

Woensdagavond 1 april heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden (waar Gouda onder valt), na raadpleging van de burgemeesters, een aanvulling op de 3e Noodverordening COVID-19 vastgesteld. Bekijk de wijzigingen door de pdf te downloaden. De aanvulling op de 3 Noodverordening COVID-19 VRHM treedt in werking op vrijdag 3 april om 12.00 uur. Meer info kunt u vinden via de website van de Veiligheidsregio.

31 maart - Maatregelen verlengd

Dinsdagavond 31 maart maakte het kabinet bekend hoe de coronamaatregelen eruit gaan zien na volgende week maandag, 6 april. De maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Burgemeester Verhoeve geeft een reactie op de verlenging van de maatregelen.

24 maart - Q&A Rijksoverheid

Gisteravond zijn er aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus tegen te gaan. Heeft u hier vragen over? Bekijk dan de Q&A van de Rijksoverheid.

15 maart - Aanvullende maatregelen

Vanmiddag heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april, net als eet- en drinkgelegenheden (hotels niet) en sport- en fitnessclubs. Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april. Lees het hele bericht op de website van de Rijksoverheid