Collectieve zorgverzekering voor mensen met laag inkomen

De gemeente Gouda biedt mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Deze is aantrekkelijk, omdat de gemeente een deel van de maandelijkse premie voor de aanvullende verzekering betaalt. Per 1 januari 2019 is het weer mogelijk om over te stappen naar deze zorgverzekering.

Heeft u een laag inkomen (t/m 120% van de geldende bijstandsnorm), dan kunt u deelnemen aan de collectieve verzekering via de gemeente Gouda.

Keuze uit twee pakketten
De gemeente biedt keuze uit twee aanvullende verzekeringen: het VGZ gemeentepakket Compleet en hetzelfde pakket maar dan met afkoop van het eigen risico. De gemeente draagt bij in de kosten van deze aanvullende verzekeringen waardoor veel kosten gedekt worden tegen een aantrekkelijke prijs. De aanvullende verzekeringen bieden ruime dekking voor zaken als tandarts, fysiotherapie, brillen maar ook voor de Eigen Bijdrage voor WMO en WLZ voorzieningen.

Het pakket met afkopen van eigen risico is aantrekkelijk voor mensen met hoge zorgkosten, die op grond van hun zorggebruik, verwachten dat zij het volledige verplicht eigen risico zullen moeten betalen. Ook kiezen mensen die niet geconfronteerd willen worden met eventuele kosten voor het eigen risico voor dit pakket.

Meer informatie
Kijk voor de voorwaarden en aanmelden op www.gezondverzekerd.nl of op www.gouda.nl/inkomensondersteuning. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0182.