Buurtmoestuin of meer bloemen?

Wilt u uw buurt opfleuren en hiervoor zelf de handen uit de mouwen steken? Maak dan gebruik van het Groen Moet Je Doen aanbod van de gemeente! Samen met buurtgenoten kunt u dan een stuk gemeentegroen overnemen. Wilt u bloemen onder een boom of juist een gezamenlijke buurtmoestuin? In overleg met de gemeente is veel mogelijk. Op deze manier maakt standaard gemeenteplantsoen plaats voor kleurig en fleurig groen. Het groen blijft wel openbaar gebied.

Groene buurtinitiatieven brengen sfeer en betrokkenheid in de buurt, en zijn goed voor dieren als vlinders en vogels. En een groene stad is goed voor ons allemaal! Groen Moet je Doen dus.

Vergoeding
Na overleg met de gemeente over uw initiatief worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Daarna kunt u samen met uw buren aan de slag. Mét een kleine vergoeding van de gemeente voor bijvoorbeeld planten, bloemen en mest.

Meer weten en aanmelden?
Informatie over de nieuwe regeling staat op www.gouda.nl/groenmoetjedoen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182 Of stuur een mail naar groenmoetjedoen@gouda.nl.

Groen moet je doen

Persbericht 28 maart 2018