Beter leren lezen, schrijven en rekenen

Heeft u - of iemand die u kent - moeite met het invullen van formulieren, reizen met het openbaar vervoer; het lezen van een (dokters)recept; het werken met de computer of het (voor-) lezen op andere momenten?

Binnen de gemeente Gouda zijn er heel veel mogelijkheden om beter te leren lezen, schrijven en rekenen. Als u ouder bent dan 18 jaar, in de regio Midden-Holland woont en niet inburgeringsplichtig bent, kunt u (zonder eigen bijdrage) allerlei cursussen volgen. 

Cursussen
U kunt bijvoorbeeld in de bibliotheek cursussen volgen om beter te leren lezen, om handiger te worden met de computer en internet, of trainingen volgen over het zoeken naar werk. Daarnaast kunt u ook lessen volgen bij NL Educatie, waar u al deze dingen leert in kleine groepjes van een professionele leerkracht. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar subsidieloket@gouda.nl.

Spreekuur
Als u naar het spreekuur van het Taalhuis gaat, kijkt u samen waar u het meest aan hebt, en zorgen de mensen daar dat u bij de juiste organisatie terecht komt. 

Helpende hand
Kent u iemand die hiermee geholpen kan worden? Iemand die dit zelf misschien niet goed kan lezen of er tegenop ziet om iets te regelen? Praat er dan samen over, misschien kunt u iemand net het laatste zetje geven.

U bent niet alleen!