Beter leren lezen en rekenen

Heeft u - of iemand die u kent - moeite met formulieren invullen, reizen met het OV, het werken met de computer of met (voor-)lezen? In Gouda zijn er heel veel mogelijkheden om dit allemaal te leren. Woont u in Midden-Holland, bent u minimaal 18 jaar en bent u niet inburgeringsplichtig? Dan kunt u (zonder eigen bijdrage) allerlei cursussen volgen.

U kunt bij de bibliotheek cursussen volgen om beter te leren lezen, handiger te worden met de computer en internet of u kunt trainingen volgen voor solliciteren. Ook kunt u lessen volgen bij NL Educatie, waar u al deze dingen leert in kleine groepjes. Bij de Digitale Werkplaats op mboRijnland kunt u leren hoe u met een tablet omgaat of hoe u zorgtoeslag aanvraagt.

Hulp

Als u naar het spreekuur gaat van het Taalhuis, kijken ze samen waar u het meest aan hebt en zorgen ze dat u bij de juiste organisatie terecht komt. Kent u iemand die hier heel erg goed mee geholpen kan worden? En die dit zelf misschien niet goed kan lezen? Of er tegen op ziet om iets te regelen? Praat er dan samen over, en misschien kunt u iemand net een laatste zetje geven. 

Flyer leer beter lezen

11 september 2019