Bent u onze nieuwe energiecoach?

In 2040 wil Gouda aardgasvrij zijn. De eerste stap die we kunnen zetten is het besparen van energie en het daarmee verminderen van de CO2 uitstoot, welke energiebron we ook gaan gebruiken in de toekomst. Daarom zoeken we inwoners die als energiecoach hun ervaring en kennis willen uitbreiden en delen met buurtgenoten. Kom ons energieteam versterken en word energiecoach!

Een energiecoach geeft advies aan huis over hoe je energie kunt besparen. Dit doen zij aan andere inwoners uit de wijk. Zo krijgen inwoners informatie over hoe je zuinig om kunt gaan met isolatie, verwarming, verlichting en ventilatie. De coaches zijn inmiddels uitgerust met speciale warmtecamera’s, waarmee ze 'koudebruggen' en het verlies aan energie kunnen vastleggen. Deze foto’s zijn te gebruiken voor vervolgstappen om nog meer te besparen en comfort toe te voegen.

Training

De gemeente Gouda biedt in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) een gratis training aan, die bestaat uit meerdere dagdelen. De locatie en data leggen we in overleg met de deelnemers vast. Na deze cursus bepalen we samen met u waar en hoe vaak u als energiecoach actief bent. Het zou prettig zijn wanneer u tenminste twee keer per week een advies zou kunnen geven.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om meer te weten over energie besparen en dat aan anderen willen doorgeven. Technische voorkennis is niet vereist. U ontvangt een vrijwilligersvergoeding van € 15,- euro per afgelegd bezoek. 

Zo wordt onze stad steeds duurzamer en gaan we op weg naar... Gouda aardgasvrij.

Informatie en aanmelden

Meld u aan bij Suzanne Brands van de ODMH via energieadvies@odmh.nl. Voor vragen kunt u ook bij haar terecht. Wilt u alvast meer weten? Kijk dan op de website: www.maakgoudaduurzaam.nl.  

27 februari 2020