Avontuurlijke speelplek Goudse Hout

Groenalliantie Midden-Holland wil een natuurspeelplaats realiseren in de Goudse Hout in Gouda. Op dinsdagmiddag 14 maart is hierover een inloopbijeenkomst.

De speelvoorziening komt ter hoogte van het huidige recreatieveld. Geïnteresseerden kunnen meepraten over het ontwerp van de nieuwe natuurspeelplek. Op 14 maart is er een inloopbijeenkomst tussen 15.00 tot 18.00 uur bij de Goudse manege in de Goudse Hout (Goudse Houtsingel 101).

De Groenalliantie (Staatsbosbeheer) investeert in de recreatiegebieden en heeft voor de komende jaren een kwaliteitsprogramma samengesteld. Een van de projecten is de natuurspeelplaats.

speelplek

Wat is een natuurspeelplaats?

Bij de speelplek worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving van water, grasland, moeras en bos. In het gevarieerde landschap komen diverse spelmogelijkheden die de fantasie en de activiteiten van de kinderen ondersteunen. De avontuurlijke speelplek is voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit de directe omgeving, maar heeft mogelijk ook een aantrekkingskracht op kinderen uit het centrum van Gouda. Het streven is om deze zomer de speelplek te hebben ingericht.