Vrijwilligerspenningen voor medewerkers van de Ronssehof

Op 4 juli 2016 ontvangen Lenie Korteweg-Vergunst, Ineke van Ree-Molenkamp, Adrie Koetsier-Versluis, Tineke Verboom-Kats, Riet Notenboom-Pijpers en Trees van Aanhold-Hutjes de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Laura Werger. Zij ontvangen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet bij de Ronssehof.

Lenie Korteweg-Vergunst is sinds 2002 vrijwilliger in de Ronssehof. Zij is actief bij de kassa van De Herberg en helpt mee met koffie rondbrengen. Bewoners kunnen met vragen bij haar terecht. Zij is altijd hulpvaardig en bereid in te springen. De bewoners waarderen haar zeer.

Ineke van Ree-Molenkamp is sinds 2006 officieel als vrijwilliger actief. Daarvoor werkte zij in de Ronssehof en deed zij vrijwilligerswerk ernaast. Na haar pensionering is zij gebleven. De inzet van Ineke is zeer veelzijdig. Ze gaat met bewoners mee naar het ziekenhuis, neemt wekelijks de duofiets om een rondje te fietsen en zij helpt op zondag in De Herberg. Met feestdagen is zij al vroeg aanwezig om een kerst- of paasontbijt te maken en om oudejaarsavond bijzonder te maken.

Adrie Koetsier-Versluis is sinds 2006 vrijwilliger. Ze is altijd behulpzaam en zorgzaam en bereid iets voor een ander te doen. Zij dekt de tafels, serveert de maaltijden uit, deelt koffie rond, maakt een praatje en ruimt op. De ontspanningsmiddagen voor de bewoners zijn door haar inbreng een feestje voor het hele huis. Adrie is zeer geliefd bij bewoners en personeel van de Ronssehof. Omzien naar elkaar is haar credo.

Tineke Verboom-Kats is vrijwilliger sinds 2006. Net als Ineke werkte zij eerst als medewerker in de zorg in de Ronssehof en is zij na haar pensionering gebleven. Zij verzorgt op de dinsdag met veel plezier en een belangstellend woord o.m. de koffie voor de bewoners.

Riet Notenboom-Pijpers is al vrijwilliger sinds 1993. Z ij werkte als medewerker in de huishouding in verpleeghuis Bloemendaal en deed daar ook vrijwilligerswerk. Na haar pensionering is zij vrijwilliger l gebleven. Inmiddels is Riet als vrijwilliger actief in de Ronssehof.
 
Trees van Aanhold-Pijpers is sinds 2002 vrijwilliger. Zij helpt bewoners wegwijs te maken op de digitale snelweg. Ondanks haar hoge leeftijd is zij vanaf het begin betrokken bij het internetcafé. Door haar enthousiasme heeft ze veel mensen aangemoedigd om de eerste mailtjes te sturen naar de kinderen of kleinkinderen of op internet naar informatie te zoeken. Zij is twee middagen in de week behulpzaam in De Herberg.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(Persbericht: 04-07-2016)