Laatste projectkavel van eerste fase Westergouwe uitgegeven

Unieke kadewoningen op eerste wooneiland

Op het eerste eiland in Westergouwe komen kadewoningen met een bijzondere uitstraling, geïnspireerd door de ‘hangende keukens’ van Appingedam. Om dit mogelijk te maken, tekenden op maandag 4 april directeur Job van Zomeren van ontwikkelaar ERA Contour en wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda een overeenkomst. Dit is het startsein voor de ontwikkeling en bouw van 32 kadewoningen en zes twee-onder-eenkapwoningen op het eerste wooneiland van de nieuwe Goudse wijk Westergouwe.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Rogier Tetteroo: “Het is mooi dat nu alle projectkavels in Westergouwe I uitgegeven zijn. Het betekent dat partijen vertrouwen hebben in de ontwikkeling van de wijk. De realisatie van het eiland en de bijzondere woningen van ERA Contour maken dat Westergouwe een unieke locatie wordt in de Randstad”.

Bijzonder woonmilieu

TBI-onderneming ERA Contour is uit een ontwikkelcompetitie met drie partijen als beste naar voren gekomen met bovendien het meest aansprekende en creatieve ontwerp voor deze eilandwoningen. Van Zomeren van ERA Contour: “De nieuwe woonwijk trekt mensen die houden van stads wonen en tegelijkertijd alle voordelen willen genieten van het leven op een dorpse locatie.Bij het ontwerp voor de kadewoningen hebben we ons daarom laten inspireren door de architectuur van de Goudse binnenstad". Om een plan te maken dat past bij deze woonwensen, worden toekomstig bewoners nadrukkelijk betrokken bij de verdere uitwerking voor het ontwerp van de woningen. De woningen leveren een bijzonder woonmilieu in de Randstad op, en straks een prachtig en uniek zicht op de nieuwe wijk op het eerste eiland.

Kademuur en uitzicht op Westergouweplas

Vanaf de Julianasluizen is het eerste wooneiland van de nieuwe woonwijk al goed te zien. Naast de bijzondere uitstraling hebben de kadewoningen net als de zes twee-onder-eenkapwoningen prachtig uitzicht op het wooneiland, de Westergouweplas en de archeologische vijver. Overigens is de kademuur geen op zichzelf staand element, maar geïntegreerd in het ontwerp van de kadewoningen. De 32 woningen worden straks tegen de kade aangebouwd. Naar verwachting start de verkoop van de woningen begin 2017, waarna de bouw in augustus 2017 kan beginnen.

Weids wonen in Westergouwe

Westergouwe is de nieuwe groene en waterrijke woonwijk van Gouda. Wonen in Westergouwe is voor iedereen bereikbaar door een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen. Daarnaast biedt Westergouwe de mogelijkheid een eigen huis te bouwen.

Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl.

Over ERA Contour

ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. De drie speerpunten van ERA Contour zijn: de consument als co-producent, steden sterker maken en 360 graden duurzaam. www.eracontour.nl.
ERA Contour is onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. www.tbi.nl.

(Verzonden: 04-04-2016)