Koninklijke onderscheiding voor Paul Rietjens

Op vrijdag 17 juni ontvangt de heer P.H.A. (Paul) Rietjens, bij de start van Gouda Waterstad, een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder andere dit evenement. Geheel in stijl reikt burgemeester Milo Schoenmaker de onderscheiding uit op de Pieter Boele, een Rijnsleper ‘onder stoom’ die tijdens Gouda Waterstad te bezichtigen is en rondvaarten maakt op de Hollandse IJssel.

De heer Rietjens ontvangt zijn onderscheiding voor zijn jarenlange, vrijwillige inzet voor diverse organisaties in Gouda waaronder Stichting Gouda Waterstad. Sinds 2004 is hij hiervan de voorzitter. In de afgelopen 12 jaar heeft hij er mede voor gezorgd dat Gouda Waterstad is uitgegroeid tot een groot Waterstad festival dat vele bezoekers trekt uit Gouda en de omliggende plaatsen.

Daarnaast was de heer Rietjens o.m. actief als voorzitter van de Museumhaven Gouda, interim voorzitter van het Erasmusgenootschap en bestuurslid bij de stichting Gouda Sterk aan de IJssel. Ook was de heer Rietjens actief bij stichting de Poorter  en voor vluchtelingenwerk Den Haag.

Ere wie ere toekomt

Overal in Gouda zetten mensen zich in voor de samenleving. Vaak onopvallend en op de achtergrond. Wie dat langdurig of op een bijzondere manier doen, verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden. De ultieme waardering is een Koninklijke onderscheiding. Kent u iemand die een lintje verdient? Draag hem of haar dan nu voor. Kijk voor meer informatie op www.lintjes.nl.

(17-06-2016)