Kom binnen bij bedrijven

Tientallen bedrijven in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas en Woerden openden op 7 april hun deuren tijdens ‘Kom binnen bij bedrijven’ voor inwoners die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek of werkervaringsplaats.

Wethouder Rogier Tetteroo, Isabel Farffann (Assistent Supervisor), en medewerker Jean Paul maakten kennis tijdens deze open dag. 'Kom binnen bij bedrijven' werd georganiseerd vanuit Groene Hart Werkt en Gouda Onderneemt, in samenwerking met diverse regiogemeenten waaronder Gouda, om zo werkgevers en werkzoekenden laagdrempelig met elkaar in contact te brengen.

Kom binnen bij bedrijven

Bij Mc Donalds vonden diverse open sollicitaties plaats. Medewerker Jean Paul gaf aan hier al 14 jaar met plezier te werken en deelde zijn ervaringen met aspirant collega's.

Samenwerking

Isabel Farfann liet weten dat zij veel meerwaarde ziet in de samenwerking tussen gemeente en werkgevers: "We staan er niet alleen voor en dat voelt en werkt heel prettig. Een dag zoals deze is win-win voor werkgevers en werkzoekenden, die elkaar zo makkelijk weten te vinden, met directe kennismaking. Samen krijgen we meer voor elkaar.”

'Kom binnen bij de gemeente Gouda'

Ook de gemeente Gouda heeft op 7 april haar deuren geopend. Belangstellenden hebben zich via de ‘Groene Hart Werkt’ website kunnen aanmelden. Op de site was te lezen dat de gemeente Gouda een aantal stageplekken beschikbaar heeft. Dit heeft geleid tot zesendertig aanmeldingen.

Kom binnen bij de gemeente Gouda

Geslaagde dag

De belangstellenden hebben kennis kunnen maken met de werkzaamheden van de gemeente Gouda via presentaties, speeddaten en een rondleiding. De gemeente Gouda heeft stageplekken aangeboden, concreet zijn er zes stageplaatsen beschikbaar bij verschillende afdelingen. We kijken terug op een zeer geslaagde dag en de gemeente zal ook volgend jaar zeker weer de deuren open zetten.