Gouda bij Kaarslicht 16 december

Ook dit jaar begint de kerstperiode pas met een bezoek aan de sfeervolle kerststad Gouda. Bezichtig de gezellige historische stad en geniet van allerlei winterse evenementen, met als hoogtepunt Gouda bij Kaarslicht op 16 december.

Deze dag kunt u vanaf 14.00 uur genieten van straattheater, gratis muziekconcerten in de mooie kerken of een verrassende boottocht in de grachten. Het programma bevat ruim 80 onderdelen, verspreid over de middag en avond. Voor jong en oud, zowel binnen als buiten. In de stad zijn de galeries geopend en de musea (veelal gratis) toegankelijk. Daarnaast zetten de winkels in de stad en de cafés en restaurants hun deuren gastvrij open en maken het extra gezellig deze dagen.

Er zijn tal van wandelingen uitgezet die onder begeleiding of op eigen gelegenheid zijn te lopen. Ook de Sint Janskerk met de wereldberoemde Goudse Glazen is gratis toegankelijk voor verschillende activiteiten, waaronder een bijzonder middagconcert met het Moreau-kerkorgel en draaiorgel de Lekkerkerker. De app XplreGouda biedt het hele programma, inclusief de stadswandelingen en een overzicht van de horecalocaties in de binnenstad, zowel in het Nederlands als Engels. Kijk voor het complete programma op www.goudabijkaarslicht.nl.

Historisch centrum in kerstsfeer

Wanneer het donker wordt, gaan de lichten uit op het Marktplein en wordt het historische Stadhuis verlicht door 1500 echte Gouda kaarsjes. Intussen vult het plein zich met duizenden mensen die in kaarslicht sfeervolle kerstliederen zingen. De traditionele kerstzang wordt begeleid door stadsbeiaardier Boudewijn Zwart en de Brassband Schoonhoven. Tussen 19.00 en 20.00 uur worden de tienduizend lichtjes in de metershoge kerstboom uit Noorwegen ontstoken en leest de burgemeester het kerstverhaal voor. Sjors van der Panne, bekend van ‘the Voice’ 2014, zingt deze avond op een hele eigen wijze vooral covers van bekende en minder bekende Nederlandse liederen. De teksten hiervan krijgen in de context van het kerstverhaal wel een hele bijzondere lading.

Bereikbaarheid

Het beste kunt u met het openbaar vervoer naar Gouda komen. Komt u met de auto? Dan kunt parkeren op diverse parkeerterreinen aan de rand van de stad. Er rijden daar vanaf 16.00 uur speciale pendebussen. Bij het terrein van GoudAsfalt kunt u (tegen betaling) gebruik maken van een veerpont. Op de website van Gouda bij Kaarslicht vindt u meer informatie over de 'Bereikbaarheid' en de locaties van de parkeerterreinen.

Gouda bij Kaarslicht

Live uitzending

Voor de thuisblijvers is Gouda bij Kaarslicht live te volgen via TV West en Gouda TV. De uitzending van TV West is ook landelijk te zien. Daarnaast zijn er livestream uitzendingen op www.omroepwest.nl en www.goudatv.nl, waardoor kijkers over de hele wereld mee kunnen genieten met deze bijzondere traditie.

Winterevenementen

Gouda bij Kaarslicht is hét begin van een gezellige periode vol sfeervolle winterse evenementen in Gouda. Met tal van activiteiten op en rond de Markt. Waaronder de Winterfair in de Sint-Janskerk op 16 en 17 december, Candlelight Shopping op 22 en 23 december: veel winkels tot 21.00 uur open met live muziek en proeverijen, de GlaMMM-ERasmus Lichtjesloop, een hardloopwedstrijd op 23 december waarbij je loopt door het in kerstsferen gehulde stadshart van Gouda en vanaf 21 december de sfeervolle ijsbaan op de Goudse Markt. Kijk voor meer informatie op www.welkomingouda.nl.

(Persbericht: 12-12-2016)