Beeldmerk 'erkend leerbedrijf' voor gemeente

Wethouder Daphne Bergman (Onderwijs) ontving 30 juni officieel het beeldmerk ‘erkend leerbedrijf’ van de SBB. De gemeente Gouda heeft leerplaatsen voor mbo-studenten en kijkt samen met het SBB naar uitbreiding van het aantal plaatsen.

In samenwerking met het bedrijfsleven willen de gemeente en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ook het aantal leerbedrijven uitbreiden. In de regio Midden-Holland zijn 2.492 leerbedrijven erkend, waarvan de helft gevestigd is in de gemeente Gouda. Deze ondernemers leiden een groot deel van de meer dan vijfduizend in de regio woonachtige mbo-studenten op tot vakmensen van de toekomst.

Zij bieden de studenten een stageplek of leerbaan, zodat deze het vak in de praktijk kunnen leren. In het mbo wordt opgeleid voor beroepen als kapper, loodgieter of kok. Het Gouds bedrijfsleven en de mbo-instellingen investeren al heel veel in onze jongeren en krijgen daar veel voor terug, maar uitbreiding is nog steeds nodig.

Ondernemer of student?

Heeft u een bedrijf of bent u zzp'er en wilt u ook investeren in de toekomst van mbo-studenten? Om erkend leerbedrijf te worden moet u eerst een erkenning aanvragen. Dit kan via de website www.s-bb.nl. Studenten kunnen vervolgens via www.stagemarkt.nl een stageplek in hun vakgebied en regio zoeken. SBB en de gemeente zijn trots op bedrijven die meewerken aan het opleiden van vakmensen en de ‘toekomst in huis halen!’


erkend leerbedrijf foto