Collectieve zorgverzekering voor minima

De gemeente Gouda biedt mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Hierbij betaalt de gemeente een deel van de maandelijkse premie voor de aanvullende verzekering.

Heeft u een laag inkomen (tot en met 120% van de geldende bijstandsnorm), dan kunt u deelnemen aan deze collectieve verzekering. De zorgverzekering kent twee aanvullende pakketten die de meestvoorkomende zorgkosten dekken. Omdat de gemeente een deel van de zorgpremie betaalt, zijn Gouwenaars met een laag inkomen goed verzekerd voor minder geld.

Twee pakketten

U kunt kiezen uit:

  • Het VGZ gemeentepakket Compleet;
  • Het VGZ gemeentepakket Compleet met afkoop van het eigen risico.

De pakketten bieden onder andere dekking voor: fysiotherapie, brillen en de eigen bijdrage voor voorzieningen bij Wmo of Wlz.

Het pakket waarbij u het eigen risico afkoopt, is aantrekkelijk voor mensen met hoge zorgkosten. Als u op grond van uw ‘zorggebruik’ bijvoorbeeld verwacht dat u het volledige verplichte eigen risico moet gaan betalen in 2017.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over voorwaarden en aanmelden op www.gezondverzekerd.nl, www.gouda.nl/zorgverzekering of bel via tel. 14 0182.