Vrijwilligerspenning voor vrijwilligers van De Hanepraij

Op donderdag 19 oktober ontvangen mevrouw W.A. (Wil) Hofstede – Bogert en de heer D. (Dick) Hofstede de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Corine Dijkstra. De erepenningen worden uitgereikt voor hun jarenlange inzet bij verpleeghuis De Hanepraij.

Mevrouw Hofstede-Bogert doet sinds 2005 vrijwilligerswerk bij De Hanepraij. Eerst bij Verpleeghuis Bloemendaal en vanaf 2013 bij “De Hanepraij”.Zij helpt bij de wekelijkse recreatieavonden en grote activiteiten zoals winterfair, kerstdiners, high tea en dergelijke. Ook ondersteunt ze twee keer per week bij de maaltijden en de bar. Ze is altijd enorm betrokken bij de bewoners en de familie.

De heer Hofstede doet sinds 2007 vrijwilligerswerk bij De Hanepraij. Ook eerst bij Verpleeghuis Bloemendaal en vanaf 2012 bij “De Hanepraij”.Hij ondersteunt bij de maaltijden en de bar, helpt bij bijzondere activiteiten en staat voor iedereen klaar.

De Hanepraij biedt intensieve verpleegzorg voor mensen met lichamelijke beperkingen, dementie en niet-aangeboren hersenletsel. De Hanepraij biedt naast een dienstenpakket voor haar bewoners ook een ontmoetingsplek voor omwonenden.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.

(Persbericht: 19 oktober 2017)