8.700 zonnepanelen op dak GoStores Gouda

Winkelboulevard GoStores in Gouda laat de komende maanden ruim 8.700 zonnepanelen op het 26.500 m² tellende dak installeren. Daarmee kunnen 870 huishoudens worden voorzien van groene stroom. De installatie wordt naar verwachting in september 2020 geheel in gebruik genomen.

Wethouder Hilde Niezen (Klimaat, duurzaamheid en energie) is verguld met de plannen: “We zijn blij met dit soort initiatieven. Als we in 2040 aardgasvrij willen zijn, kunnen we dat alleen samen voor elkaar krijgen. GoStores is een uitstekend voorbeeld, we hopen dat er meer bedrijven volgen.”

Capaciteit zonnepanelen

De capaciteit per zonnepaneel is 320 wp. Met 8.700 zonnepanelen verwacht het winkelcentrum jaarlijks zo’n 2.400.000 kWh op te brengen. Het gemiddeld verbruik per huishouden per jaar is 2.750 kWh, dus met de zonnepanelen van GoStores kunnen straks zo’n 870 huishoudens in Gouda voor een jaar van groene stroom worden voorzien. Dat is ongeveer 2,5% van de Goudse huishoudens. Dat lijkt weinig, maar is een hele stap vooruit in de verduurzaming van Gouda. 

Uitbreidingsplannen

Projectontwikkelaar Green Real Estate wil naast de 26.500 m² dakoppervlak die nu wordt gebruikt voor de zonnepanelen, onderzoeken of het mogelijk is om de installatie ook op naastgelegen panden uit te breiden met nog eens circa 10.000 m².

Winkelboulevard GoStores

GoStores Gouda ligt in de Goudse Poort, direct aan de A12. Met winkels van bekende winkelketens zoals: Kwantum, Beddenreus, Bruynzeel Keukens, Gamma, Pronto Wonen, Carpetright en Swiss Sense.

De gemeente Gouda investeert op vele manieren in duurzaamheid en de energietransitie. Bekijk Zon op bedrijventerreinen via Maak Gouda Duurzaam.

afbeelding zon op bedrijventerreinen

16 juli 2020