Gemeentegids

In Gouda wordt jaarlijks een gemeentegids uitgegeven. De gemeente heeft voor de huidige gids een contract met uitgever Akse Media.

Gedrukte gids 2020/2021

De geprinte gemeentegids bestaat uit twee delen:

  • De gemeente Gouda is verantwoordelijk voor het gemeentelijke deel, dat is gerangschikt op hoofdthema's. Het bevat informatie over de gemeenteraad, alle belangrijke adresgegevens en productbeschrijvingen van de gemeente. Daarnaast is er gekozen voor een apart deel over Wmo in een groter lettertype.
  • De uitgever Akse Media zorgt voor de invulling van het niet-gemeentelijke deel, waarin de adressen van Goudse verenigingen en maatschappelijke instellingen vermeld staan.

Afhaalpunten vervallen vervallen coronamaatregelen

De afgelopen jaren was de gemeentegids gratis af te halen op verschillende locaties in de stad. Dit jaar kiest de gemeente ervoor om de afhaalpunten te laten vervallen. Dit is een gevolg van de coronamaatregelen. Inwoners die een papieren gids willen hebben, hoeven nu niet onnodig een afhaalpunt in de stad te bezoeken om alleen een gids op te halen. De gidsen lagen voorheen onder andere in het Huis van de Stad.
 

Digitale gids

Naast de gedrukte gemeentegids, is de gemeentegids ook online in te zien met daarin alle Goudse verenigingen en maatschappelijke instellingen. De informatie van deze digitale gids wordt continu bijgewerkt door de uitgever.

Wijzigingen of aanmelden

U kunt voor mutaties en/of aanmeldingen van uw Goudse vereniging of maatschappelijke instelling op de volgende manieren reageren:

  • per e-mail: redactie@aksemedia.nl (o.v.v. gemeentegids Gouda)
  • telefonisch: 0223-673010 (redactie Akse Media)
  • schriftelijk: Akse Media (t.a.v. gemeentegids Gouda) Postbus 6033, 1780 KA Den Helder.

App

Uitgever Akse Media biedt ook een Gemeentegids App aan. Hiermee vindt u op uw smartphone snel bedrijven, instellingen, verenigingen en voorzieningen bij u in de buurt of door heel Nederland. De App vindt u in uw App-store.

Akse Media

Akse Media is de enige officiële uitgever van de gemeentegids van de gemeente Gouda.