Gouda Denkt Mee app

De Gouda Denkt Mee app is een nieuwe manier van de gemeente om de mening van inwoners te peilen en sluit aan op de trend dat meer en meer mensen, ook ouderen veel online doen. Denk bijvoorbeeld aan online aankopen, informatie opzoeken of delen en gebruikmaken van social media. Inwoners kunnen via de app op een laagdrempelige manier meedoen aan onderzoeken en meedenken over plannen van de gemeente.

Met deze aanvullende vorm van burgerparticipatie bereikt de gemeente meer inwoners dan bijvoorbeeld alleen tijdens een inloopavond. Een voordeel om dit vanuit één app toegankelijk te maken is dat de enquêtes overzichtelijk op een plek staan en dat op één plek alle resultaten van de enquêtes zijn terug te lezen.

Hoe werkt het?

De app Gouda Denkt Mee is te downloaden vanuit de Apple appstore en Google Playstore. Dit doet u door onderstaande QR-code te scannen met de camera van uw telefoon. U kunt ook de volgende link intypen of gebruiken op uw telefoon (via de browser): https://onelink.to/goudadenktmee.

QR code gouda denkt mee

Als u de app opent, wordt gevraagd de volgende gegevens in te vullen: naam, e-mailadres, geboortejaar en postcode. Naam en e-mailadres gebruiken we om u eventueel te kunnen mailen. Geboortejaar en postcode geeft ons inzicht in het bereik van de app; spreiding over leeftijdsgroepen en over de stad. Na deze registratie kunt u kijken of er onderzoeken open staan waar u aan mee wilt doen.

Meer weten?

Hieronder staat meer informatie over de app. Als u hier nog andere vragen over heeft dan kunt u contact opnemen met de gemeente via ons algemene nummer: 14 0182.

Ik wil meldingen ontvangen van nieuw onderzoek en resultaten

U kunt meldingen voor de app aanzetten door te gaan naar: instellingen, daarna naar apps en dan bij de app Gouda denkt mee ‘meldingen’ aan te zetten.

Wat gebeurt er met de antwoorden die ik geef?

Uw antwoorden komen in een totaalbestand van alle mensen die meedoen aan het onderzoek. Vervolgens worden al die gegevens bekeken op het niveau van een wijk of van de hele stad Gouda.
Ook wordt er soms gekeken naar verschillen in antwoorden tussen groepen mensen, bijvoorbeeld tussen verschillende leeftijdsgroepen. Er wordt niet gekeken naar de afzonderlijke antwoorden van 1 persoon.

Waarom moet ik 2 keer persoonlijke gegevens invullen (bijv. leeftijd)?

Als u voor het eerst inlogt in de app dan vult u een aantal gegevens in, zo kunnen wij zien wat het bereik van de app is. Deze gegevens zijn nog niet gekoppeld aan de onderzoeken, daarom vragen 2 keer naar deze gegevens.

Moet ik aan alle onderzoeken in de app meedoen?

U kunt zelf kiezen aan welke onderzoeken u mee wilt doen. Het is niet nodig om alle onderzoeken in te vullen, maar het mag natuurlijk wel.

Mijn e-mailadres is gewijzigd, hoe kan ik dit aanpassen voor de app?

Om met een nieuw e-mailadres de app te gebruiken moet u uitloggen en u opnieuw registreren.

Ik wil niet meer meedoen aan onderzoek van de gemeente Gouda

U kunt de app van uw telefoon verwijderen. Wanneer u ook geen uitnodigingen voor onderzoek wilt ontvangen via de post of per mail dan kunt u dat aangeven via het ‘afmeldingsregister’. Dit is te vinden via: www.gouda.nl/afmeldingsregister.