Ondernemen in Gouda

 • Vestigen in Gouda

  Vestigen in Gouda 294x250 De binnenstad van Gouda is een bijzondere plek om te ondernemen. Door het historische karakter, het rijke winkelaanbod en de gezellige horeca en uitgaansleven. Zowel voor detailhandel, horeca of zakelijke dienstverlening zijn er uitstekende bedrijfslocaties te vinden.

 • Ondernemersloket

  Loket Mocht u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden, neem dan contact op met het ondernemersloket van de gemeente Gouda. U kunt hier met al uw vragen terecht over ondernemen in Gouda.

 • Inkoop en aanbestedingen

  Geld in hand Hier vindt u het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Gouda. De gemeenten Gouda en Waddinxveen zijn gestart met de proef ‘Marktplaats Inhuur Groene Hart’ om de kosten voor inhuur van tijdelijk personeel te verminderen door gezamenlijke inkoop.

 • Een onderneming starten

  Starters Wanneer u een eigen onderneming wil starten krijgt u met meerdere organisaties te maken. De belangrijkste daarvan zijn de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, de Omgevingsdienst Midden Holland en de Gemeente.

 • Ondernemersverenigingen

  Bedrijven met vijver 85 Gouda kent voor ondernemers een actief verenigingsleven.

 • Netwerken in Gouda

  Netwerken in Gouda 300x184 Gouda heeft een uitstekend ondernemersklimaat met veel actieve netwerken van bedrijven en ondernemers. Hier kunt u terecht voor adviezen en uw vragen.

 • Stadsmarketing Gouda

  Stadsmarketing De kracht van Gouda zit hem in het feit dat er zo’n groot aantal mensen enthousiast bezig is met het positief ontwikkelen en op de kaart zetten van Gouda. Samen met hen bouwt stadsmarketing graag verder aan een levendig en aantrekkelijk Gouda.

 • Economische Agenda Gouda 2018-2020

  Handen schudden De Economische Agenda Gouda 2018-2020 beschrijft de resultaten en stand van zaken met betrekking tot de negen thema’s die onderdeel vormen van de economische agenda en biedt een vooruitblik op de manier waarop de gemeente Gouda en Gouda Onderneemt in de komende twee jaar aan deze thema’s willen werken.

 • Gouda ICT stad

  Gouda ICT stad 300x184 In en om Gouda zijn veel toonaangevende ICT-bedrijven actief. Om dit verder te versterken werken gemeente en ondernemers samen om dit kenniscluster verder te versterken.

 • Voorzieningen en horeca

 • Digitaal Opkopers Loket

  digitaal opkopers loket 85x85 Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt, niet zijn gestolen. U bent dan namelijk strafbaar (heling). Daarom bent u onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden met uw aan- en verkopen en u aan te melden bij de gemeente Gouda als handelaar. Er is nu een nieuwe manier waarop u zich bij de gemeente kunt aanmelden, namelijk via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Dit loket maakt melden gemakkelijk en is betrouwbaar en veilig.