Bouwen & bedrijfslocaties

 • Bedrijven- en industrieterreinen

  Bedrijventerrein Gouda ligt centraal in de randstad en is ingesloten door de A12, A20, Hollandse IJssel, Gouwe en Reeuwijkse Plassen. Ondanks de beperkte ruimte kent Gouda een grote variëteit aan vestigingslocaties voor bedrijven.

 • Plaatsen object (steiger/container) melden

  steiger Wilt u een object op de openbare weg plaatsen (bijvoorbeeld een container, steiger of bouwkraan) dan kan dit zonder omgevingsvergunning. U bent wel verplicht dit te melden bij de gemeente.

 • Omgevingsvergunning

  Houten skelet huisje Wanneer u een pand wilt verbouwen of slopen, kan het zijn dat u daarvoor een omgevingsvergunning moet aanvragen. Deze vergunning vervangt veel vergunningen op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur.

 • Omgevingsloket

  Omgevingsloket 85 x 85 Via de vergunningcheck op Omgevingsloket.nl kunt u nagaan of u een vergunning aan moet vragen voor uw bouwplan of andere activiteit. Op basis van de gegeven antwoorden stelt de website ook een aanvraagformulier samen.

 • Ruimtelijke plannen

  Huis bouwen U kunt de ruimtelijke plannen en bestemmingsplannen van de gemeente Gouda op diverse manieren raadplegen.

 • Duurzaam (ver)bouwen

  Energielabel Duurzaambouwloket klein De regiogemeenten in Midden-Holland hebben het Duurzaam Bouwloket in het leven geroepen voor advies aan de particulier die duurzaam wil verbouwen en voor de ondernemers die zich hierop willen profileren.

 • Leegstand melden

  Leegstand binnenstad De gemeente Gouda wil een levendige binnenstad waarin het goed wonen, werken en recreëren is. De binnenstad is het visiteplaatje voor onze stad, daarom zet de gemeente zich in om leegstand van winkels en woningen tegen te gaan. Heeft u een pand dat al een half jaar leeg staat? Geef dit dan door aan de gemeente.

 • Wonen boven Winkels (binnenstad)

  Wonen in de binnenstad is populair, ook in Gouda. De vraag naar woonruimte in het centrum is de laatste jaren flink gestegen. Bent u eigenaar van een pand in de binnenstad en staat dit al lange tijd leeg? Dan kunt u subsidie krijgen voor het realiseren van woonruimte, of voor het zelfstandig ontsluiten van bestaande woonruimte die nu alleen via de winkel toegankelijk is.