Subsidie voor inbraakwerende maatregelen

Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Gouda stimuleert woningeigenaren in Gouda om inbraakwerende materialen aan te schaffen door middel van een subsidieregeling.

Online aanvragen via DigiD

De kosten van de aanschaf en het laten aanbrengen van inbraakwerende materialen door een PKVW- of BORG gecertificeerd bedrijf worden voor 50% gesubsidieerd, met een maximum van 250 euro. Bij inbraakwerende materialen gaat het om: SKG sloten, cilindertrekbeveiliging, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, alarmsystemen, secu-strips, rolluiken en beveiligingscamera’s. Voor het aanvragen van de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een koopwoning in Gouda. De regeling geldt niet voor uw schuur of andere bijgebouwen.
  • Heeft u al eerder subsidie ontvangen voor inbraakwerende maatregelen? Dan wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Aanvraag

Wat moet u doen?

  • U schaft de materialen aan bij een PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) - of BORG gecertificeerde leverancier en laat deze materialen ook installeren door deze leverancier. Een lijst met de gecertificeerde bedrijven vindt u op www.preventiecertificaat.nl.
  • U schiet de kosten zelf voor en kunt achteraf uw subsidie (online) aanvragen. U heeft hiervoor maximaal zes maanden de tijd. U voegt hierbij documenten waaruit blijkt wát is aangeschaft (dus offerte of orderbevestiging) én dat de kosten inderdaad zijn gemaakt (dus een bankafschrift of pinbon).
  • U kunt de subsidie aanvragen via bovenstaande knop. Doet u dit liever per post? Dan kunt u dit aanvraagformulier printen, invullen en per post naar ons sturen. U vindt ons adres op onze contactpagina.

Zie ook

Voor de volledige regeling verwijzen wij u naar de Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda.