Subsidie voor inbraakwerende maatregelen

Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Gouda stimuleert woningeigenaren in Gouda om inbraakwerende materialen aan te schaffen door middel van een subsidieregeling.

Wat houdt de regeling in?

De kosten van de aanschaf en het laten aanbrengen van inbraakwerende materialen door een gecertificeerd bedrijf worden voor 50% gesubsidieerd, met een maximum van 250 euro. Bij inbraakwerende materialen gaat het om: SKG sloten, cilindertrekbeveiliging, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, alarmsystemen, secu-strips, rolluiken en beveiligingscamera’s.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

  • U moet eigenaar zijn van een woning in Gouda.
  • U schaft de materialen aan bij een PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) - of BORG gecertificeerde leverancier en laat deze materialen ook installeren door deze leverancier.
  • Voor de overige voorwaarden verwijzen wij u naar de Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda.

Hoe werkt het?

  • U maakt een afspraak met een gecertificeerd bedrijf voor het aanschaffen en aanbrengen van de inbraakwerende materialen. Een lijst met de gecertificeerde bedrijven kunt u vinden op www.preventiecertificaat.nl.
  • U schiet de kosten zelf voor en kunt achteraf uw subsidie aanvragen.
  • Voor het verkrijgen van subsidie dient u het aanvraagformulier in te vullen. U voegt hierbij documenten waaruit blijkt wát is aangeschaft (dus offerte of orderbevestiging) én dat de kosten inderdaad zijn gemaakt (dus een bankafschrift of pinbon).
  • Op het aanvraagformulier staat vermeld hoe u uw aanvraag kunt indienen. Dit kan zowel digitaal als per post.
  • Indien u een aanvraagformulier per post toegezonden wilt krijgen, kunt u dit aanvragen bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Gouda via tel. 14 0182.

Vragen?

Heeft u andere vragen over de regeling? Medewerkers van het KCC kunnen u antwoord geven op de meest voorkomende vragen. U kunt hen bereiken via tel. 14 0182.