Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie april: Kleurrijke fantasiekronkels door Gabi Gaasenbeek

Expositie Gabi GaasenbeekGabi (47) is al haar hele leven met diverse vormen van creativiteit bezig: tekenen, schilderen, muurschilderingen en grafisch ontwerpen. Haar opleiding volgde ze deels aan de kunstacademie en deels via privéles van een kunstenaar.

Een aantal jaar geleden is zij weer begonnen met tekenen. Daarna ontdekte Gabi het vilt. In het begin waren dit voornamelijk natuurlijke vormen van nat vervilt wol. Later werden dit meer kleine dingen zoals bijvoorbeeld een bloemetje en telefoonhoesje. Uiteindelijk kwam zij op het idee om haar tekeningen eens in 3Dt e gaan zetten. Hieruit zijn de viltsculpturen ontstaan die te zien zijn tijdens deze expositie. Ook zijn er twee werken tentoongesteld die geïnspireerd zijn op het Groene Hart.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is, tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk.