Participatieverklaring

Bent u een asielzoeker met verblijfsvergunning in Gouda? Vluchtelingenwerk Gouda biedt voor u workshops aan. Bent u om een andere redenen vanuit een niet-Europees land in Nederland komen wonen en staat u in Gouda ingeschreven? De gemeente organiseert de workshop Participatieverklaring voor u in het Huis van de Stad. Aansluitend tekent u de verklaring.

Aanmelden workshop Participatieverklaring


In 2019 organiseert de gemeente de workshop op:

Donderdag 11 april: van 19.00 uur tot 22.30 uur
Dinsdag 8 oktober: van 19:00 uur tot 22.30 uur.

Locatie: Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1, Gouda

De docent spreekt Nederlands en vertaalt in het Engels. Is dit voor u een probleem, dan mag u iemand meenemen die in uw eigen taal vertaalt. De Participatieverklaring zelf is in het Nederlands.

De kosten voor de workshop en ondertekening zijn € 150,- . Heeft u een lening bij DUO, dan wordt dit bedrag met uw lening verrekend. Heeft u geen lening, dan ontvangt u na afloop van de workshop een factuur van de Gemeente Gouda.

De Participatieverklaring is een verplicht onderdeel van uw inburgering. Als u te laat bent met ondertekenen, riskeert u een boete van DUO. De datum waarop u de verklaring ondertekend moet hebben, vindt u in de brief die u van DUO heeft gekregen. U kunt zich aanmelden voor de workshop via bovenstaande button.

Vragen over de Participatieverklaring kunt u stellen via: participatieverklaring@gouda.nl.