Kinderopvang

Kinderopvang moet u zelf regelen. De gemeente Gouda houdt toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Er zijn verschillende soorten opvang voor kinderen die nog niet naar de basisschool gaan of die na school opgevangen moeten worden.

In het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) vindt u meer informatie en adressen van de kinderopvanginstellingen en locaties in Gouda. Indien een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of voorziening voor gastouderopvang geregistreerd staat in het LRK kunt u in aanmerking komen voor een teruggave van de belastingdienst.

 • Kinderdagverblijven
  Kinderdagverblijven zijn belangrijke voorzieningen voor de ontwikkeling van uw kind in de fase voordat de schooltijd aanbreekt. In een kinderdagverblijf ontmoet uw kind andere kinderen, leert samen te spelen en kan zich spelenderwijs verder ontwikkelen.
  Er zijn 2 soorten kinderdagverblijven:
  - kinderdagverblijf 0 tot 4 jaar
  - kinderdagverblijf met peuteropvang (2 tot 4 jaar)
   
 • Buitenschoolse opvang
  Buitenschoolse opvang (BSO) soms ook naschoolse opvang genoemd, sluit aan op de voorschoolse periode. Dit is professionele kinderopvang geregeld voor schoolgaande kinderen buiten de schooltijden
   
 • Voorziening voor gastouderopvang
  Een gastouder vangt kinderen bij hem/haar thuis op of komt bij u thuis. Het kind wordt in een huiselijke en kleinschalige omgeving opgevangen. Gastouderbureaus helpen u aan een gastouder.

 

Meer informatie