Actueel RSS icoon

• Jury selecteert vier 'Goudse Heldinnen'

De afgelopen maanden is de gemeente Gouda op zoek gegaan naar heldinnen. Goudse vrouwen die zich op een inspirerende wijze inzetten voor de samenleving, het bedrijfsleven en/of de politiek, waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Een onafhankelijke jury heeft uit de lijst van 33 ‘Heldinnen voor Gouda’ een selectie van vier gemaakt. Het zijn geworden (in willekeurige volgorde): Carla Weller, Saliha Bochhah, Carolyt Koops en Maud Roukens. Uit deze vier kiezen de aanwezigen, tijdens de debatavond Algemeen Kiesrecht op zaterdagavond 28 september, de ‘Heldin voor Gouda’.

• Peilverlaging binnenstad noodzakelijk

Verlaging van het peil van het grond- en oppervlaktewater in de binnenstad is nodig om veel voorkomende overlast bij bewoners tegen te gaan. Dat staat in de houtskoolschets (tussenstand) van het plan dat het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente samen maken om overlast door bodemdaling in de binnenstad aan te pakken. Met de houtskoolschets worden de Verenigde Vergadering van Rijnland en de gemeenteraad geïnformeerd over technische opties en de gevolgen daarvan.

• Update defect Sint Remeijnsbrug

Wegens een technisch mankement aan de Sint Remeijnsbrug is het waterverkeer van de Kattensingelgracht naar de Gouwe richting het Amsterdamse Verlaat gestremd. Het gaat hier om de brug van het Pottersplein naar de Nieuwehaven.

• Koninklijke onderscheiding voor Ben Peters

Tijdens een intieme bijeenkomst bij Mozaiek Wonen heeft loco-burgemeester Thierry van Vugt op woensdagmiddag 11 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H.J.H. (Ben) Peters. De heer Peters is door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor het totaal van zijn bijzondere verdiensten ten bate van de samenleving.