Aanbieders van glasvezel

Deltafiber en de gemeente Gouda hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het aanleggen van glasvezel in de wijken Goverwelle, Plaswijck en Bloemendaal. De vergunning is in augustus 2019 afgegeven.

Onlangs is aan KPN vergunning verleend om glasvezel aan te leggen in de wijk Korte Akkeren. Wie de leverancier van glasvezel in de andere wijken wordt, is nu nog niet bekend. 

In de wijken Westergouwe en Middenwillens ligt al een glasvezelnetwerk. Bewoners in Goverwelle, Plaswijck en Bloemendaal ontvangen een brief van de aannemers van Deltafiber over de werkzaamheden. Dit zijn: Volker Wessel telecom voor de wijken Plaswijck en Bloemendaal en APK Telecom voor de wijk Goverwelle. De werkzaamheden worden in opdracht van Deltafiber Nederland BV uitgevoerd onder projectnaam Ga voor Glasvezel. 

Bewoners in Korte Akkeren en Binnenstad ontvangen een brief van de aannemer van KPN over de werkzaamheden. De aannemers is: Volker Wessel telecom. De werkzaamheden worden in opdracht van KPN NetwerkNL uitgevoerd onder projectnaam telfort.nl/bijnaglasvezel. 

Meerdere aanbieders

Er zijn meerdere leveranciers die in verschillende straten in Gouda glasvezel willen aanleggen. Uiteraard is het aan de bewoners of ze gebruik willen maken van glasvezel en zijn ze vrij te kiezen welke providers aangesloten mogen worden. Er zijn ook bewoners/bedrijven die meerdere aansluitingen willen hebben.

Mocht u benaderd worden door een van de glasvezelaanbieders die aangeven dat ze handelen namens de gemeente, dan is dat onjuist. Wij vragen u dit te melden via gemeente@gouda.nl.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Bekijk dan Veelgestelde vragen glasvezel in Gouda.

(7 augustus 2019)

Update: 16 oktober 2019